POVESTEA TRAGICĂ A LUI VIOREL, ROMÂNUL CU CEA MAI MICĂ INDEMNIZAȚIE DE HANDICAP. ESTE IREAL CÂT DE PUȚIN PRIMEȘTE DE LA STAT

Viorel are 58 de ani și se îngrijește singur, de când soția lui a murit. După ce o formă gravă de artrită l-a lăsat pe bărbatul din satul Epureni, comuna Duda, fără degete la picioare, nu mai poate lucra. Când s-a prezentat în fața lucrătorilor de la Autoritatea Națională- Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPD), i s-a stabilit cea mică indemnizație de handicap. De atunci, omul trăiește din mila vecinilor și nu are bani, nici măcar pentru tratament.

Povestea lui Viorel este mai mult decât tragică. Rămas singur pe lume, se chinuie să supraviețuiască în condiții greu de imaginat. Văduv și cu un handicap ce nu îi permite să muncească, statul român îi oferă doar 64 de lei, în fiecare lună. Norocul lui sunt vecinii care îi cunosc tragedia și îi dau, din puținul lor, cât să poată supraviețui.

„Prima indemnizație de 64 de lei am primit-o în luna ianuarie a acestui an. Nu pot să știu cum au socotit dânșii, cum au considerat că în 2022, la ce prețuri sunt, la cât valorează viața de zi cu zi, dar doar atât mi-au dat. E foarte puțin, că nu am niciun alt venit și la muncă nu te poți duce în situația mea.

La muncă trebuie să muncești ziua toată, serios, nu să stai și să te sprijini de pereți de durere, că ești dat afară. Soția mi-a murit, singur îmi port de grijă”, spune Viorel Cazan.

Ți se rupe sufleul! Cu ce se confruntă Viorel, românul cu cea mai mică indemnizație de handicap
Nu doar că abia are cum să supraviețuiască din cei 64 de lei dați de stat, dar mai face și viermi în locul în care i-au fost amputate degetele de la picioare. Atunci când a mers la medic pentru a scăpa de problemă, a fost trimis tocmai la Iași, pentru a face mai multe investigații. Indemnizația nu i-ar ajunge nici măcar de drum, nu mai socotim și tratamentul.

continuarea aici