Pozele de la Cernobil care te vor face sa te simti ca intr-un film horror – FOTO

Cernobil a revenit in atentia publicului odata cu serialul Chernobyl difuzat de HBO. Cum arata insa zona de excludere din jurul fostei centrale nucleare?

Pripeat este un adevarat oras-fantoma din Ucraina, parasit demult de locuitori. Motivul? Ei bine, orasul face parte din zona de excludere Cernobil, acea suprafata puternic contaminata de radiatii din jurul centralei nucleare care a explodat in 1986. Cantitatea uriasa de radiatii a facut ca orasul sa devina nelocuibil, asa ca acesta este acum unul pustiu.

Totusi, aspectul orasului Pripeat este unul impresionant. La fel s-a gandit si Vladimir Migutin (Instagram), un fotograf din Belarus care s-a aventurat in zona de excludere Cernobil pentru a surprinde niste imagini cu totul deosebite. Pentru asta, a folosit tehnica fotografiei in infrarosu. Imaginile au fost capturate cu un filtru IR de 590 nm.

Vezi si: Viata incredibila a femeilor care locuiesc in satele parasite de langa Cernobil. Ce-au descoperit medicii dupa ce le-au facut analizele – VIDEO

Fotografia in infrarosu din zona de excludere Cernobil

Vladimir Migutin spune ca fotografia in infrarosu e foarte palpitanta, pentru ca nu stii cum va arata exact fotografia pana in momentul developarii.

O parte interesanta o reprezinta si dezvoltarea faunei si vegetatiei din zona Cernobil. La mai mult de 30 de ani dupa catastrofa, oamenii inca pastreaza distanta fata de acest loc. Totusi, padurile, animalele, plantele, totul prospera si a revenit la viata. „In ciuda evenimentelor din 1986, a ruinelor si a ruginii, nu am avut sentimente macabre in timp ce am calatorit acolo”, a mentionat fotograful. „Dimpotriva, m-am simtit ca si cum as fi fost intr-un fel de paradis de pe o alta planeta”, a mai adaugat acesta.

Cel mai probabil zona de excludere Cernobil nu va fi locuibila pentru inca cel putin 20.000 de ani. Anumite portiuni pot fi vizitate si de catre turisti, insa numai cu ghizi autorizati. Dupa lansarea serialului produs de HBO, Chernobyl, cererea pentru tururi or

 » Sursa: bzi.ro