Premierul Cîțu cere penalizarea doctorilor și profesorilor care nu se vaccinează

0

Președintele PNL, Florin Cîțu, spune că se iau în calcul penalizări pentru cadrele medicale și profesorii care nu se vaccinează, aceștia fiind exemple demne de urmat pentru oameni. În România, doar 40% din aceste grupe s-au vaccinat.

Premierul spune că asa cum un român care merge la spital trebuie să se testeze pentru a nu îmbolnăvi și pe altcineva în spital, și doctorii ar trebuii să facă la fel.

Întrebat ce se va întâmpla cu cei care vor refuza să își plătească testele și să se vaccineze, Cîțu a spus că există discuții pentru a fi luate măsuri.

„Am văzut în Europa că sunt țări unde cei care nu vor să se vaccineze nu mai primesc salariu, li se desface contractul de muncă. Eu cred că asta cu desfăcutul contractului de muncă în România pentru medici este puțin extrem, când avem nevoie de medici, mai ales în această perioadă. S-ar putea să fie penalități financiare pentru cei care nu vor să se vaccineze sau să se testeze, pentru că pun în pericol viața pacienților și nu este normal așa ceva, mai ales că sunt cadre medicale. Și în sistemul educațional (la fel – n..r)”, a mai spus președintele PNL.

Spune ce crezi