Premierul Ciucă A Confirmat Că Se ”Iau În Calcul” Măsuri De Relaxare De Sărbători

De Revelion, petrecerile ar putea fi permise, iar magazinele vor rămâne deschise până la ora 23.00, faţă de 21.00 cum este în prezent, potrivit surselor Știrile PRO TV.ro.

Cum rata de infectare a scăzut la aproape 1 la mia de locuitori, este posibil ca masca în aer liber să nu mai fie obligatorie, dar se ia în calcul ca ea să fie purtată în piețe sau locuri aglomerate.

În cazul certificatului verde, se analizează și varianta unui nou proiect de lege.

De asemenea, ar putea fi permise petrecerile până după miezul nopții.

CNSU urmează să aibă, miercuri, o şedinţă în care va discuta despre măsurile care vor fi impuse pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Ulterior, după apariția acestor informații ”pe surse”, premierul Nicolae Ciucă a confirmat că se iau ”în calcul” măsuri de relaxare:

Jurnalist: Veți lua măsuri ca să evitați aglomerația? De pildă, prelungirea programului la magazine.

Premierul Nicolae Ciucă: ”Sunt luate în calcul toate aceste măsuri, astfel încât să putem să evităm aglomerarea, să putem să asigurăm timp tuturor cetățenilor, să meargă să-și facă cumpărăturile de sărbători și, în felul acesta, ne dorim ca reprezentanții instituțiilor statului să poată să gestioneze foarte bine toate aceste situații.”

Rafila: „Acest subiect va fi dezbătut şi adoptat din punct de vedere legislativ”

Întrebat ce măsuri vor fi luate pentru noaptea dintre ani, Alexandru Rafila a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că dacă oamenii vor dori să petreacă în stradă, li se recomandă să poarte masca de protecţie în mod corect.

„Acest subiect va fi dezbătut şi adoptat din punct de vedere legislativ, probabil în cursul acestei săptămâni, dar nu putem intra în astfel de detalii. Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este fresc pentru această perioadă, rugămintea este să înţeleagă, pentru aceste petreceri în stradă, chiar dacă incidenţa este mică în România sau va fi mică în această perioadă, utilizarea corectă a măştii în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri este absolut obligatorie. Cred că ficare trebuie să înţelegem că este responsabilitatea pe care o avem de a ne proteja nu numai personal, ci şi pe cei cu care vin în contact”, a precizat Rafila.