duminică, 31 mai 2020

Anunț de ultimă oră privitor la creșterea vârstei de pensionare în România

Știrile zilei

Starea de sănătate a principalelor criptomonede în pandemia de Covid-19

Pandemia de coronavirus a avut efect imediat și asupra tranzacțiilor cu monede virtuale.Nu este greu de înțeles de ce...

Microfoane spion de calitate, pentru utilizări variate

Există multe motive pentru care s-ar putea să iei în considerare achiziționarea unui model performant de gadget pentru înregistrări...

Când trebuie să îți schimbi bateria mașinii?

Tocmai te-ai urcat  în mașină, acum că tot e voie în timpul stării de alertă maximă ca măcar prin...

Premierul Romaniei, Ludovic Orban, a declarat vineri, referitor la proiectul care prevede creșterea vârstei de pensionare până la 70 de ani, adus în discuție de vicepremierul Raluca Turcan, că va fi opțiunea angajaților dacă vor să își continue activitatea sau să se pensioneze.

„Subiectul ăsta s-a născut din decizia Guvernului de a nu mai permite cumularea pensiei cu salariul în instituții publice. Sigur că există un punct de vedere destul de clar al nostru că ar fi bine să se dea posibilitatea în anumite domenii, educație, cultură, sănătate, unde oamenii au capacitatea efectivă de a exercita profesiile și la o vârstă mai mare decât vârsta de pensionare, să se dea posibilitatea ca să își continue activitatea o bună perioadă de timp, cinci-șapte ani de zile, fără să mai fie nevoie de decizia unui conducător de instituție, director de școală. Să fie opțiunea oamenilor”, a declarat Ludovic Orban, după discuțiile purtate cu președintele Iohannis la Palatul Cotroceni.

„E un punct de vedere, nu am stabilit momentul în care vom emite o reglementare în acest sens. Este vorba de o chestiune opțională, nu de o creștere a vârstei de pensionare. Dacă omul dorește să își continue activitatea profesională încă o perioadă de timp să poate să facă lucrul acesta”, a mai precizat premierul.

Deși România nu este pregătită pentru o pensioanare tarzie, Raluca Turcan a declarat miercuri că există acest proiect care prevede opțiunea ieșirii la pensie la 70 de ani. Cum era de așteptat, social-democrați au criticat ideea Executivului.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă

- Advertisement -Anunț de ultimă oră privitor la creșterea vârstei de pensionare în România 1