24.5 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

Anunț de ultimă oră privitor la creșterea vârstei de pensionare în România

Premierul Romaniei, Ludovic Orban, a declarat vineri, referitor la proiectul care prevede creșterea vârstei de pensionare până la 70 de ani, adus în discuție de vicepremierul Raluca Turcan, că va fi opțiunea angajaților dacă vor să își continue activitatea sau să se pensioneze.

„Subiectul ăsta s-a născut din decizia Guvernului de a nu mai permite cumularea pensiei cu salariul în instituții publice. Sigur că există un punct de vedere destul de clar al nostru că ar fi bine să se dea posibilitatea în anumite domenii, educație, cultură, sănătate, unde oamenii au capacitatea efectivă de a exercita profesiile și la o vârstă mai mare decât vârsta de pensionare, să se dea posibilitatea ca să își continue activitatea o bună perioadă de timp, cinci-șapte ani de zile, fără să mai fie nevoie de decizia unui conducător de instituție, director de școală. Să fie opțiunea oamenilor”, a declarat Ludovic Orban, după discuțiile purtate cu președintele Iohannis la Palatul Cotroceni.

„E un punct de vedere, nu am stabilit momentul în care vom emite o reglementare în acest sens. Este vorba de o chestiune opțională, nu de o creștere a vârstei de pensionare. Dacă omul dorește să își continue activitatea profesională încă o perioadă de timp să poate să facă lucrul acesta”, a mai precizat premierul.

Deși România nu este pregătită pentru o pensioanare tarzie, Raluca Turcan a declarat miercuri că există acest proiect care prevede opțiunea ieșirii la pensie la 70 de ani. Cum era de așteptat, social-democrați au criticat ideea Executivului.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate