Premierul Viorica Dancila, anunt privind cele trei propuneri de ministri, inainte de CEx

Premierul Viorica Dancila a declarat, astazi inainte de sedinta CEx al PSD, ca nu a primit inca un raspuns de la presedintele Klaus Iohannis in privinta nominalizarilor la functiile de ministri si de vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei.

Nu am inca un raspuns de la dl. presedinte”, a precizat premierul  Viorica Dancila.

Joi, 6 mai 2019, prim-ministru Viorica Dancila, a declarat, dupa discutiile din coalitia PSD-ALDE, ca a vorbit in urma cu o zi, cu presedintele Klaus Iohannis despre propunerile de remaniere si ca asteapta o decizie oficiala a acestuia pe cele trei ministere unde sunt ministri interimari, a caror mandate expira vineri, 7 mai 2019.
Viorica Dancila a anuntat ca PSD va lua o decizie privind postul de vicepremier pe probleme economice, care se va vacanta in urma plecarii lui Viorel Stefan la Curtea de Conturi Europeana.
In cazul refuzului deja exprimat de presedintele Klaus Iohannis fata de propunerea de a-l numi pe Titus Corlatean pe postul de vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice, prim-ministrul Dancila a spus ca asteapta un raspuns oficial.

Zi IMPORTANTA pentru PSD: Se reuneste Comitetul Executiv  si se stabileste data congresului si remanierile

Deciziile le luam in forurile statutare ale partidului, insa asteptam un raspuns oficial pentru a lua o decizie„, a declarat seful Executivului.
In sedinta trecuta a CEx, liderii PSD au stabilit noile propuneri pentru ministere. Astfel, pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei a fost propus Titus Corlatean, diplomat de cariera, pentru Ministerul Justitiei, Ana Birchall, cu specializari aprofundate in domeniul juridic, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusa Roxana Minzatu, cu o experienta de 15 ani in domeniul afacerilor si fondurilor europene, iar pentru Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni a fost nominalizata Natalia Intotero, care a mai detinut acest portofoliu. In schimb, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca nu il va numi pe Titus Corlatean vicepremier, asa cum a cerut PSD, numindu-l „artizanul catastrofei de la alegerile din 2014”. Referitor la ceilalti trei ministri propusi de PSD, seful statului a declarat, marti la Cotroceni, ca va lua o decizie in zilele urmatoare.

Daca ti-a placut articol  » Sursa: bzi.ro