Premierul Viorica Dancila pregateste un nou program de guvernare – SURSE

Conform calculelor din Parlament nu arata, deocamdata, ca opozita ar avea capacitatea de a demite Guvernul Dancila prin motiune de cenzura. Daca nu se va produce o tradare masiva in coalitie, actualul guvern ramane la Palatul Victoria cel putin pana in toamna. In baza acestor socoteli, premierul Viorica Dancila are deja planuri mari.
Potrivit unor surse parlamentare si guvernamentale, daca motiunea de cenzura a opozitiei va esura, Viorica Dancila va muta rapid si va cere un alt vot in Parlament. De aceasta data, va fi vorba despre o restructurare a guvernului, exact mutarea pe care premierul a refuzat-o inainte de alegerile europarlamentare.Premierul isi doreste mai multe schimbari in Executiv, iar coalitia nu isi mai permite sa stea la mana presedintelui Klaus Iohannis si sa schimbe propunerile de ministri in functie de preferintele sale.
In alta ordine de idei, mutarea pregatita de premier a fost anticipata de Paul Stanescu, presedintele executiv al PSD. Intr-un prim interviu dupa cateva luni, fostul vicepemier a afirmat: „Probabil ca doamna prim-ministru urmeaza sa faca o analiza mai ampla si probabil ca vom veni cu o remaniere mai ampla, spun eu, nu acum, imediat, poate putin mai tarziu, dar e decizia prim-ministrului aici, cred ca dupa motiunea de cenzura.

Ce decizie va lua Klaus Iohannis. Astazi expira interimatul celor trei minsitri

Cu toate acestea, Viorica Dancila nu se opreste insa la o remaniere extinsa, ci intentioneaza sa renunte si la „biblia” lui Dragnea, mai precizeaza sursele politice. Premierul pregateste un nou program de guvernare, adaptat noilor realitati. Este de asteptat ca unele dintre masurile propovaduite in ultimii doi ani sa fie modificate substantial, iar proiecte „de suflet” ale fostului lider PSD sa fie scoase din program.
Opozitia intentioneaza sa depuna, saptamana viitoare, o motiune de cenzura impotriva Guvernului Dancila. In acest moment, membrii partidelor de opozitie se arata, in discutiile informale, mai degraba pesimisti. Calculele parlamentare arata ca, daca toti parlamentarii care nu sunt PSD sau ALDE ar vota motiunea de cenzura, tot ar mai lipsi aproape 10

 » Sursa: bzi.ro

loading...