Premiul Aniversarea Casatoriei: bani de la primarie pentru cuplurile casatorite

Incepand cu data de 4 februarie 2019, se pot depune, la Centrul pentru Seniori ai Municipiului Bucuresti, dosarele pentru Premiul Aniversarea Casatoriei 25, 50 si 75 de ani.

Astfel, Primaria Capitalei, prin Centrul la care se depun actele, ofera o diploma de onoare si plata unui premiu familiilor care impinesc 25, 50 si 75 de ani de casatorie.

Data intrarii in vigoare a Hotararii de Consiliul General a fost 22 iunie 2018, ulterior fiind si aprobata in cadrul sedintei ordinare ce a avut loc in data de 14.06.2018.

De mentionat este ca dosarele vor fi preluatea incepand cu data de 01.07.2018. Potrivit Hotararii de Consiliul Gneral, prin care s-a si aprobat proiectul, familiile care implinesc 25 de ani de casatorie vor primi, pe langa diploma, si suma de 1.000 de lei, familiile care implinesc 50 de ani de fericire urmeaca sa primeasca premiul de 1.500 de lei, iar cele care au ramas impreuna timp de 75 de ani, vor primi suma de 3.000 de lei.

Premiul Aniversarea Casatoriei. Acte necesare pentru depunerea dosarului

Pentru a obtine premiul si diploma de onoare, familiile care se incadreaza in implinirea celor 25, 50 si 75 de ani de casatorie in anul curent, trebuie sa depuna un dosar ce contine actele:

  • cerere tip
  • copii conforme cu originalul ale cartilor de identitate
  • copie conforma cu originalul a certificatului de casatorie
  • extras de cont din care sa reiasa IBAN-ul si titularul contului

De asemenea, cadrele didactice in exercitiu, ce vin din invatamantul primar bucurestean, care au implinit cel putin 40 de ani de activitate si sunt domicialiati ori au resedinta in Municipiul Bucuresti de cel putin 5 ani, vor primi, din partea Primariei Capitalei, o placheta onorifica, plus suma de 1.000 de lei net.

Asadar, alaturi de cererea-tip privind acordarea premiului ”INVATATORII SENIORI – SARBATORITI IN AN CENTENAR”, solicitantul va trebui sa depuna, in perioada 14 ianuarie 2019-14 martie 2019, documente precum:

  • cerere tip
  • documente justificiative care sa ateste o vechime de cel putin 40 de ani in invatamant, copie
  • adeverinta eliberata de unitatea de invatamant la care este incadrat beneficiarul la da

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !