Cum a fost tratat preşedintele CJ Hunedoara, care s-a dat drept un pacient obișnuit la UPU Deva – video

Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara, s-a dat drept pacient la Spitalul Județean de Urgență Deva și a filmat interacțiunea pe care a avut-o cu cadrele medicale.

Laurențiu Nistor spune că a dorit să vadă modul în care sunt tratați oamenii care ajung la unitatea medicală, după ce a primit mai multe sesizări de la cetățeni.
El s-a deghizat pentru a nu fi recunoscut și a intrat în spital, unde spune că a așteptat aproape o oră pentru a fi băgat în seamă de cineva.

”Din păcate, ajuns la UPU, majoritatea sesizărilor s-au confirmat. «Pacientul» Nistor a primit același tratament: 45 de minute în care, deși le-am spus asistentelor că mă simt foarte rău și nu pot merge să-mi fac singur fișa de internare, nimeni nu m-a luat în seamă”, a scris președintele Consiliului Județean Hunedoara pe Facebook.

Un alt pacient aflat pe holurile spitalului i-a spus că așteaptă de mai multă vreme, iar, la un moment dat, un cadru medical le spune celor care așteaptă că salonul de Ortopedie este plin. O femeie care i-a întrebat pe medici când va fi consultat tatăl ei a fost amenințată că va fi dată afară din spital de către paznic.

După ce a asistat la acest episod, președintele Consiliului Județean le-a spus medicilor cine este și le-a reproșat modul în care se comportă cu pacienții.

”Aveți super salarii, ne zbatem să facem un compartiment UPU cum rar există, iar modul în care vă comportați cu oamenii lasă de dorit, iar pentru asta voi lua o serie de măsuri. Am stat 45 de minute, m-am pus pe un scaun să văd dacă mă întreabă cineva dacă mor?”, le-a spus medicilor președintele CJ Hunedoara.

”Această abordare trebuie să înceteze! Nu este posibil ca pacienții care ajung la ”Urgență” să fie tratați în acest fel. Mesajul meu pentru personalul UPU este clar: ori își schimbă comportamentul, ori pleacă acasă!”, a mai transmis Nistor.

El îi îndeamnă pe pacienţii care sunt trataţi cu indiferenţă de personalul medical să facă sesizări şi să anunţe atat echipa managerială a spitalului, cât şi Consiliul Judeţean.