18 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj pentru românii care nu vor să se vaccineze

Klaus Iohannis a transmis joi seara un mesaj clar pentru românii care privesc cu suspiciune pandemia și nu vor să se vaccineze. Președintele României a făcut mai multe precizări despre imunizarea anti-COVID19 și s-a referit și la cei care sunt împotriva vaccinării. Șeful statului a menționat că bunul mers al economiei țării depinde de această campanie de vaccinare.

Președintele României a participat joi, 28 ianuarie, la recepția din noul an de la Camera de Comerț, ocazie cu care a susținut o conferință de presă. Acesta a precizat că prognozele prezintă faptul că, în prezent, economia este în revenire, iar pentru 2021 creșterea este de 4,3%. Totodată, șeful statului a susținut că bunul mers al economiei țării depinde de campania de vaccinare.

Președintele României a dat un răspuns clar în privința eforturilor care se fac pentru limitarea numărului de îmbolnăviri și revenirea la normalitate în țara noastră. Însă toate aceste lucruri pot fi posibile și depind de bunul mers al campaniei de vaccinare. Astfel, șeful statului s-a referit și la acele persoane sceptice cu privire la imunizarea anti-COVID.

„Anul 2020 a stat sub semnul pandemiei. 2021 a debutat cu semne bune pentru România și pentru comunitatea economică. Prognozele arată o creștre a economiei cu 4,3% în acest an, o cifră bună având în vedere contextul. Ne confruntăm totuși cu probleme. E esențială susținerea creșterii competitivității, cu accent pe creșterea exporturilor. Trebuie să fim conștienți că ritmul va fi influențat de vaccinare. România se află la început de drum”, a spus Klaus Iohannis.

Așadar, potrivit șefului statului, este esențial ca această campanie de vaccinare anti-COVID să decurgă fără probleme și să se încheie cât mai repede. Iar persoanele nesigure de beneficiile imunizării ar trebui să se convingă că beneficiile vaccinului chiar există…

Sănătatea, Transporturile și Educația trebuie reformate
Totodată, președintele României a dat un semnal foarte clar pentru noul Guvern. Acesta a spus că preocupările Guvernului și ale Parlamentului trebuie să vizeze reformarea unor sectoare precum Sănătatea, Transporturile, Educația dar și interacțiunea dintre stat și cetățean.

„România se află la începutul unui drum, un drum al reformelor importante în marile sisteme publice, al investiţiilor şi al accesării fondurilor europene. Preocupările actuale ale Guvernului şi ale Parlamentului pentru reforme şi investiţii trebuie transpuse cât mai curând în propuneri concrete, care să vizeze reformarea unor sectoare cheie, în domenii precum Sănătatea, Educaţia, Transporturile, dar şi în planul interacţiunii dintre stat şi cetăţean. Actuala clasă politică are deopotrivă şansa şi responsabilitatea de a accelera reformele esenţiale în beneficiul tuturor românilor”, a spus şeful statului.

Mediul de afaceri, un partener important al statului român
Klaus Iohannis a mai vorbit și despre comunicarea dintre mediul de afaceri și Guvern, care a dus la adoptarea unor măsuri economice necesare, atât la începutul crizei sanitare, cât și pe parcursul acesteia.

„Nu poate fi imaginată dezvoltarea României fără o simbioză public-privat, fără o colaborare corectă, bazată pe implicare, respect şi transparenţă decizională”, a spus Klaus Iohannis.

Totodată, șeful statului a spus că toate companiile din România trebuie să devină mai puternice și mai competitive pe plan regional, pentru a avea beneficii reale.

„Cu toţii ne dorim un mediu de afaceri partener, alături de care să putem conferi economiei viziune şi stabilitate. Acest obiectiv, vital în noul context economic şi geopolitic, poate fi realizat inclusiv prin îmbunătăţirea imaginii României, atât în interiorul, cât mai ales în exteriorul ţării. Numai lucrând împreună, prin efortul comun al autorităţilor statului şi al mediului de afaceri, putem atinge destinaţia drumului pe care România porneşte la început de an către reforma statului şi bunăstarea economică”, a fost mesajul preşedintelui Iohannis.

În altă ordine de idei, Klaus Iohannis a transmis acest mesaj pentru românii care nu vor să se vaccineze având convingerea că țara noastră este pe drumul cel bun.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate