18 C
București
duminică, 13 iunie 2021

Prietena Cristinei Țopescu a făcut dezvăluiri. Ea a explicat și de ce nu a sunat mai devreme la 112

Prietena și vecina Cristinei Țopescu, Diana Maria, cea care a sunat la 112, a postat pe pagina oficială a jurnalistei o înregistrare audio despre viața jurnalistei din ultimii ani, greutățile prin care trecea și de ce nu a sunat mai devreme la Poliție.

„Numele meu este Diana Maria. De formație sunt jurnalist. Am lucrat Evenimentul zilei, biroul de presă Iași, sub conducerea domnului Daniel Condurache, la Gazeta de Sud si din 2004 am trecut în online. Pe Cristina Țopescu am cunoscut-o în 2015 la primul marș Colectiv care a fost organizat de una din prietenele și vecinele mele, Oana Voicu. Ea se afla printre organizatori. Atunci ne-am cunoscut (…) și a fost un fel de amor la prima vedere, pentru că în momentul în care Cristina a aflat că eu am o boxeriță și o maidaneză adoptată m-a văzut și m-a privit altfel, pentru că așa era Cris” – așa începe înregistrarea ei.

Diana Maria a precizat că nu erau doar vecine, ci și prietene care se ajutau foarte mult una pe cealaltă. Ea a confirmat spusele medicului Monica Pop: Cristina Țopescu suferea de depresie și trecea prin momente grele, însă era o fire veselă, care își dorea să trăiască și avea planuri de viitor. Așadar, sub nicio formă nu s-a sinucis.

După ce a fost nevoită să lase Antena 3 în urmă, jurnalista a primit mai multe oferte și promisiuni, dar niciuna nu s-a concretizat, motiv pentru care se descurca din ce în ce mai greu, mai ales că avea mai mulți căței de îngrijit. „Au fost vorbe în vânt. Îi văd pe mulți dintre foștii noștri colegi de breaslă cum plâng la televizor și cum vorbesc despre veleitățile de mare jurnalist ale Cristinei Țopescu. Dacă ați fi considerat-o un mare jurnalist și dacă ați fi iubit-o, ați fi ajutat-o în acești ultimi ani în care i-a fost îngrozitor de greu. I-ați promis lucruri, i-ați promis colaborări și, când Cristina vă suna să vă întrebe dacă se concretizează acele planuri făcute împreună, voi nu mai răspundeați la telefoane și la mesaje”, a mai scris Diana.

Cristina Țopescu era și o fire selectivă, avea foarte puține persoane apropiate, vreo patru prieteni, după cum spune vecina sa.

„Monica Pop a spus că draga noastră Cris era depresivă. Nu vi se pare normal? Cristina nu avea serviciu, îngrijea în 2015, 12 căței plus hrănea maidanezi din 7 locuri, care s-au făcut 8. Cristina plătea tratament din buzunarul propriu. Singura ei grijă era să aibă bani pentru următoarele lucruri: chirie, utilități, benzină și câte un pachet de țigări. Ei nu îi trebuia nimic. Toți banii mergeau pe castrări, mâncare pentru căței, tratamente. Se vorbește despre o Cristina Țopescu pătimașă, a fost un conglomerat antagonic de stări, de trăiri, de inteligență scliptoare, dublată de o sensibilitate anume, dar și de duritate si agresivitate. Da. Cris intrase într-o depresie. Nu avea serviciu, avea promisiuni. Începuse să aibă datorii, a reușit să plătească o parte dintre ele. Dar Cristina a fost o luptătoare”, completează Diana, care a explicat și de ce nu a sunat la Poliție mai devreme, ci abia după trei săptămani.

„Cristina își găsise serviciu, era fericită. (…) Era un fel de mini club între vecine. Mă intreba: ai văzut-o pe Cristina? „Nu am văzut-o din data de 19. (…) Stai s-o sun și eu”. Telefoanele sunau în gol. Am conchis că e posibil să fie supărată pe noi pentru că nu ii făcusem o invitație expres de sărbători. (…) Nu mi-am făcut griji pentru că o vedeam activă pe Whatsapp. pe Facebook. Nu ne țineam în chingi, erau lucruri relaxate. Am dat o raită, cățeii se vedeau, dar nu părea nimic suspect. Dumincă însă când am sunat iarăși, i-am trimis mesaje, îi lăsasem și un bilet în ușă. Nu am primit niciun răspuns. (…) Cristina nu avusese probleme de sănătate majore, analizele erau ok. Eu țipam „Cristina!”. Ina, prietena noastră comună a spus că poate a plecat în străinătate”.

După 2 săptămâni și-a dat seama că ceva chiar este în neregulă, lucrurile nu se legau nicicum. Aflase că prietena ei nu mai luase mancare pentru patrupezi, lucru care a facut-o să intre în panică și să se uite peste gard, în curte, și în casă prin geam. A văzut doi caini ce păreau fără suflare, cu castroanele lipsite de hrană și de apă. În acel moment a sunat la 112, iar echipajele de intervenție au forțat ușa, au aprins luminile și au gasit-o moartă in pat, la etaj. Era în jurul orei 22, pe 12 ianuarie.

„Cristina a murit cum a spus că își dorește să moară – în somn, cu cățeii. În mod sigur, nu a suferit. Poziția în care era, cum dormea ea ca un bebeluș. (…) A fost un om cu totul deosebit. Avea un cuvânt preferat: iubire”.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate