Prima femeie care s-a vindecat de cancer la san in stadiu avansat. ”Suntem aproape de o revolutie majora” 

Cu ajutorul unei terapii revolutionare, o pacienta cu cancer la san in stadiu avansat, s-a vindecat complet. Ea si-a spus povestea intr-o publicatie americana. 

Cancer la san in stadiu avansat, vindecat prin imunoterapie ”Suntem aproape de o revolutie majora in oncologie”, a declarat doctorul canadian Laszlo Radvanyi, anul trecut, atunci cand s-a anuntat reusita sa. A fost prima data in istoria oncologiei cand o pacienta cu cancer la san in stadiu avansat a fost vindecata prin imunoterapie. Pentru a distruge celulele canceroase, raspandite in tot corpul femeii, medicii au folosit propriul sau sistem imunitar. 

Pacienta, pe nume Judy Perkins, avea 49 de ani atunci cand a fost selectata pentru studiu. Facuse mai multe sedinte de chimioterapie, dar fara rezultate. Cancerul de la san produsese metastaze in ficat si in alte organe. Doctorii ii spusesera ca nu va trai mai mult de trei ani. Cu ajutorul imunoterapiei, femeia a scapat de toate tumorile din corp si era vindecata deja de doi ani atunci cand s-au facut publice rezultatele studiului. Oncologul care a tratat-o a spus ca organismul ei a raspuns intr-un mod remarcabil.

Drept urmare, studiile vor continua si medicii spera ca in curand sa poata oferi un tratament eficient pacientilor cu tumori la ovare sau prostata, care sunt acum foarte greu de tratat.

Povestea lui Judy Perkins, prima femeie care s-a vindecat de cancer la san metastazat

Povestea femeii care vindecat de cancer in ultimul stadiu a aparut in publicatia womenshealthmag.com, unde ea a povestit prin ce a trecut in ultimii ani.

”In 2015 planuiam sa ma uit la televizor si sa citesc mult, asteptand sa mor”, spune Judy. Cu doi ani mai devreme fusese diagnosticata cu un cancer la san in stadiu avansat si nici chimioterapia, nici tratamentul hormonal nu au ajutat-o. Se mutase intr-unul din dormitoarele libere ale casei sale ca sa nu il deranjeze pe sotul ei si pur si simplu astepta sa moara. Se inscrisese ca si ”cobai” la un studiu revolutionar, insa nu avea prea mari sperante.

Totul a inceput, pentru ea, in 2003, cand avea doar 38 de ani. I s-a descoperit, la sanul stang, un cancer in stadiul zero, dupa cum i-au spus medicii. A facut o mastectomie si s-a considerat vindecata, din moment ce doctorii i-au spus ca are doar o tumoare pre-canceroasa.

Insa in 2013 a descoperit singura ca are un nodul pe aceeasi parte pe care i se facuse mastectomia. Doctorul i-a spus ca are cancer la san in stadiul IV, cu metastaze si ca nu va trai mai mult de trei ani. ”Am inceput chimioterapia si ma asteptam sa ma simt foarte rau. Dar nu am avut prea multe efecte secundare si nici nu aratam altfel decat de obicei. Asa ca am decis, impreuna cu familia, sa folosim timpul care ne-a mai ramas si sa mergem in excursii – la rafting in Marele Canion, la schi in Utah, la drumetii in Nepal.”

Cu timpul Judy a inceput sa caute studii clinice la care ar fi putut sa ia parte,

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !