Prima reacție a preotului Calistrat! Părintele își recunoaște, parțial, vina: ”Scuzele nu folosesc la nimic!”

Preotul Calistrat trece prin clipe extrem de grele de când a izbucnit scandalul în care este acuzat de violență fizică. Au ieșit la iveală tot mai multe detalii despre cele întâmplate și ieșirile lui, iar părintele nu a avut nicio reacție. Se pare, însă, că a decis să spună acum lucrurilor pe nume și a comentat întreg scandalul.

Preotul Calistrat scuză și se acuză

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a anunţat căpărintele Calistrat a transmis un mesaj important cu referire la situația dificilă în care se află acum. Este vorba, mai exact, despre un text în care îşi cere parţial iertare pentru fapta de lovire a enoriaşei în curtea Mănăstirii Vlădiceni și alte lucruri care au ieșit la iveală. A început mesajul precizând că prima săptămână de post l-a ajutat să reflecte asupra lucrurilor întâmplate.

 

Acesta a precizat că este vinovat pentru faptele sale, pe care și le asumă. Este pregătit să își primească pedeapsa meritată pentru tot ce a făcut, dar spune că și enoriașa cu care se află în conflict a avut un comportament nepotrivit pentru o credincioasă. Consideră că gesturile sale, de neacceptat în biserică, l-au provocat.

”Mai întâi lui Dumnezeu şi celor bine credincioşi le cer iertarea creştină, pentru că le-am tulburat liniştea postului, a sufletului şi a minţii, prin proasta ieşire din fire, şi gestul brutal de răfuială cu cele două femei mici sufleteşte şi moral.

Scuzele nu folosesc la nimic, fapta este incalificabilă şi demnă de pedeapsa primită, atât din partea superiorilor, a publicului, a societăţii consternate de un gest injust, pe fondul unor ambiţii feminine, provocate în formă continuă, instigând la dezordine în timpul slujbelor, însă raportate la persoana mea, omul iute şi neatent în momentul nedorit, s-au petrecut cele ştiute.”, a precizat preotul

Totuși, preotul nu a spus nimic despre călugărul pe care el și ucenicul său l-ar fi bătut, pe perioada în care a fost călugăr al Mănăstirii Vlădiceni. Preotul și-a cerut scuze pentru faptele sale, fără a aduce vorba despre alt incident.