Prima ședință a noului Guvern. Premierul Ciucă: ”Mai presus de orice este cetăţeanul român”

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă are la această oră prima ședință de Guvern cu noii săi miniștri, după jurământul de învestitură de la Palatul Cotroceni.

„A fost o zi lungă în care au avut loc toate activităţile procedurale privind învestirea Guvernului României şi iată că astă seară are loc prima şedinţă a Guvernului României, după o perioadă de criză politică şi doresc să mulţumesc încă o dată Parlamentului României pentru că ne-a acordat votul de încredere. Doresc să mulţumesc partidelor politice care au înţeles că mai presus de orice este cetăţeanul român şi interesul ţării, iar noi ne găsim în acest format pentru a parcurge ordinea de zi care are un singur punct. Este vorba de un proiect de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, a spus Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de la Palatul Victoria.

Prim-ministrul a transmis și un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a eliminării violenţei împotriva fetelor şi femeilor.

„Înainte de a intra în dezbaterea acestui punct de pe ordinea de zi doresc să menţionez că astăzi e Ziua Internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor şi consider că Guvernul României poate să transmit un mesaj prin care condamnă orice fel de violenţă împotriva femeilor”, a declarat Ciucă.

Guvernul Ciucă a primit votul de încredere al Parlamentului, înregistrând 318 voturi favorabile, în condiţiile în care erau necesare cel puţin 234 astfel de voturi.

”Împotrivă” au fost înregistrate 126 de voturi.

Ciucă a comentat criticile care spun că alianţa dintre PNL şi PSD trădează rezultatul alegerilor şi electoratul, spunând că este o decizie politică ‘foarte bună’, care ține cont de situaţia în care se află România.

El a mai spus că liderii partidelor din alianţă îşi asumă acordul politic.

“Cum nu vor să şi-l asume? Din moment ce l-au semnat şi l-au asumat”, a răspuns Nicolae Ciucă, întrebat în legătură cu faptul că acordul politic a fost semnat de liderii PSD, PNL, UDMR şi minorităţi fără să fie public şi că se pare că niciun partid din alianţă nu vrea să şi-l asume.