Primar liberal, condamnat la trei de inchisoare

Primarul municipiului Piatra-Neamt, Dragos Chitic, a fost condamnat, astazi, de Curtea de Apel Bacau, la 3 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul privind schimbul de terenuri facut intre Primaria Piatra-Neamt si omul de afaceri Mihai Apopii.

La aceeasi pedeapsa, de 3 ani de inchisoare cu suspendare, au fost condamnati si omul de afaceri Mihai Apopii, fostul secretar al municipalitatii, Vasile Visan, si evaluatorul Vasile Zapor, se arata in sentinta remisa de catre Biroul de Presa si Informatii Publice din cadrul Curtii de Apel Bacau.

Notarul public Alexandru Casapu si fostul sef al Serviciului de Administrare al Patrimoniului din cadrul Primariei Piatra-Neamt, Marin Bordei, au fost condamnati la cate 2 ani si 8 luni de inchisoare cu suspendare.

Avocatul lui Darius Valcov cere audierea lui Vasile Blaga in proces

Pe langa condamnarile la inchisoare, instanta le-a interzis si anumite drepturi si a decis ca pe parcursul termenului de supraveghere, acestia trebuie sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul D.G.A.S.P.C. Neamt sau la Biblioteca Judeteana „G. T. Kirileanu” Piatra-Neamt, pe o perioada de 90 de zile lucratoare. Sentinta poate fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la comunicare, a mai decis Curtea de Apel Bacau. Dosarul in care au fost condamnati cei sase a fost instrumentat de DNA Bacau si a fost trimis spre judecare in februarie 2018.

Potrivit comunicatului DNA de la acea vreme, Dragos Chitic era la data faptei viceprimar al municipiului Piatra-Neamt, iar Vasile Visan era secretarul municipiului.

In perioada 20 – 28 ianuarie 2010, inculpatii Chitic Dragos Victor si Visan Vasile, (…) beneficiind de ajutorul inculpatului Bordei Marin, cu incalcarea dispozitiilor legale, au semnat si avizat mai multe documente care au stat la baza emiterii, de catre Consiliul Local Piatra Neamt, a unei hotarari prin care a fost inventariata, la o valoare mult diminuata, o suprafata totala de 21.055 mp teren de pe raza municipiului. In baza acelei hotarari, in data de 18 februarie 2010 a fost incheiat un contract prin care Consiliul Local Piatra Neamt, reprezentat de inculpatii Chitic Dragos Victor si Visan Vasile, a cedat inculpatului Apopii Mihai proprietatea suprafetei mentionate mai sus, evaluata la suma de 576.278 lei in schimbul unui teren in suprafata de 11.156 mp situat pe raza aceluiasi municipiu, evaluat la suma de 973.629 lei„, se precizeaza in comunicatul DNA.

Contractul a fost incheiat in conditiile in care inculpatii Chitic si Visan cunosteau ca aceasta operatiune era defavorabila municipiului din punct de vedere economic si privea inclusiv o suprafata de teren care facea parte din domeniul public al localitatii, mai mentionau procurorii DNA.
Diferenta de valoare, respectiv suma de 397.351 de lei, a fost achitata de municipiul Piatra-Neamt inculpatului Apopii pe data de 27 ianuarie 2015, au mai spus anchetatorii.
Evaluarea terenurilor ce apartineau Primariei Piatra Neamt a fost realizata de inculpatul Zapor Vasile, in calitate de expert, care le-a subevaluat cu suma totala de 1.089.170 lei,

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !