Primaria Iasi cumpara un lot nou de parcometre. Investitia este de 100.000 de euro

In perioada urmatoare, pe data de 11 iulie, municipalitatea ieseana demareaza o noua achizitie de parcometre. Noul lot este compus din 10 echipamente. Prevederea bugetara a procedurii este de 462.184 lei, fara TVA, aproape 100.000 euro.

„In Municipiul Iasi sunt amenajate spatii destinate parcarii vehiculelor, semnalizate prin indicatoare si marcaje care delimiteaza suprafata acestora din partea carosabila a strazilor. Vehiculele parcate neregulamentar se considera cele stationate in locuri sau zone nepermise (trotuare, zone si spatii verzi, scuaruri, spatii si locuri de joaca pentru copii etc.). Avand in vedere ca nu toti proprietarii de vehicule respecta legislatia in vigoare privind parcarea vehiculelor si constatandu-se indisciplina din partea acestora, se impune luarea unor masuri privind imbunatatirea calitatii si eficientei parcarii vehiculelor si exploatarii parcarilor auto publice cu plata in Municipiul Iasi”, se arata in caietul de sarcini.

Plata locului de parcare se poate realiza cu bancnote de 1,5, si 10 lei sau cu monede de 50 bani. Echipamentul ofera rest in 50 de bani, 1 si 5 lei. Plata se face si prin POS sau GPRS. Contractul va avea o durata de 3 luni cu o garantie pentru echipamente de doi ani. Municipalitatea va stabili si zonele unde vor fi amplasate noile parcometre. Tariful pentru o ora de parcare este de 2 lei.

Anul trecut, Primaria a achizitionat primul lot de parcometre, in numar de 10. Acestea erau destinate pentru zonele Policlinica Mare, Hala Centrala, Parcul Gulliver, Casa de Pensii, Golia, Moldova Mall, Cinema Victoria, Parcul Mitocul Maicilor, fosta cladire Romtelecom si Piata Nicolina.

Licitatia organizata de Primarie a fost castigata de catre SLX Super Lux Technologies SRL, din Bucuresti, cu o oferta financiara de 383.000 lei, fara TVA, in conditiile in care estimarea bugetara a fost de 411.764 lei, fara TVA.

La procedura a mai participat Histria International SRL, tot din Bucuresti, dar cu o oferta care a fost descalificata de comisia de evaluare. SLX Super Lux Technologies SRL este o societate infiinta

 » Sursa: bzi.ro