Primarul Mihai Chirica rupe tacerea! Iata adevarul despre scandalul momentului

In legatura cu atacurile mincinoase lansate in spatiul public potrivit carora primarul Mihai Chirica ar fi achizitionat un imobil in valoare de 250.000 de euro cu bani proveniti din surse neverificabile, Biroul de Presa al Primariei Municipiului Iasi este abilitat sa transmita urmatoarea declaratie de presa:

Primarul Mihai Chirica dezvaluie adevarata fata a pseudo-jurnalistului Gabriel Gachi: „Bolsevic mascat in slujitor al democratiei”

„De la inceputul mandatului de primar al Municipiului Iasi am subliniat ca voi pastra integritatea morala si legala a Primariei Municipiului Iasi. Reiterez acest angajament si vreau sa comunic urmatoarele:

  1. Sumele necesare pentru achizitia unui teren in valoare de 250.000 de euro provin, pe de o parte, din vanzarea unui teren detinut de 11 ani de parintii mei in zona Copou, teren care a fost vandut, urmand procedurile legale, pentru suma de 100.000 de euro. Diferenta de bani a fost pusa de familia mea din sumele detinute conform Declaratiei de Avere din anul 2018 si anii anteriori, declaratii care sunt publice si afisate pe site-ul Primariei Municipiului Iasi, in conformitate cu legislatia in vigoare.
  2. Achizitia terenului despre care se face vorbire s-a facut respectandu-se toate prevederile legii, intregul proces fiind inregistrat notarial si fiscal.
  3. Proprietarul terenului este fiul meu, Stefan, iar mama mea nu are alt rol decat cel de tutore, copilul fiind minor.
  4. In prezent, tot in conformitate cu legea, a fost depusa documentatia de demolare a imobilului de pe terenul respectiv, deoarece nu prezinta nici siguranta si nici confortul necesare pentru familia mea.
  5. Condamn cu vehementa incercarea unor adversari politici – prin intermediul unor asa-zisi „jurnalisti” – de a transforma un lucru absolut firesc si legal intr-un scandal public al carui scop nu este doar denigrarea mea, ci si a familiei mele, ceea ce este absolut inacceptabil. Nu am nimic de ascuns si pot da orice explicatii oricarui jurnalist al carui demers este de buna credinta si respecta deontologia profesionala.

Pentru edificarea celor mentionate mai sus, orice cetatean poate studia declaratia de avere c

 » Sursa: bzi.ro