miercuri, 27 mai 2020

Primele măsuri de relaxare. Când se vor deschide cabinetele stomatologice, frizeriile și saloanele de cosmetică

Știrile zilei

Copilul dispărut la Hâncești ar fi fost urcat într-o mașină de persoane necunoscute

Primarul oraşului Hânceşti, Alexandru Botnari, a declarat că, potrivit unor informaţii, ultima dată copilul de 6 ani din Hâncești,...

Vulpiței i s-a oferit un miliard pentru a renunța la Acces Direct și să o trădeze pe Mirela Vaida

Vulpița a devenit atât de celebră încât unele persoane cunoscute în showbizul românesc caută să se asocieze cu ea....

Gina Chirila si Bogdan Vladau au devenit părinti! Iata prima imagine cu fetita lor și ce nume frumos au ales cei doi fericiți părinti!

Gina si Bogdan Vladau au devenit părinții unei fetite superbe si traiesc cele mai frumoase momente ale casniciei lor.Dupa...

Președintele Societății Române de Microbiologie Alexandru Rafila susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor pentru prevenirea COVID19.

Specialistul susține însă că anumite activități trebuie redeschise, cum ar fi stomatologia, frizeriile și cosmetica. De asemenea, școlile trebuie redeschise prin practicarea unor ture. „Frizeriile, cosmetica, trebuie reluate într-o formă sau alta. Elevii pot fi chemați la ore în schimburi întinse pe toată ziua. Sunt acțivități, precum stomatologia, care trebuie reluate. Testarea ar trebui să fie eșantionată, nu de masă. Relaxarea va fi facuta în pași, nu va fi făcută deodată”, a spus Alexandru Rafila.

„S-au lansat multe variante. Nu cred că cineva este capabil să spună cu exactitate data când se vor relaxa măsurile. S-a făcut referire la data de 15 mai pentru că atunci se termină prelungirea stării de urgență.

Dacă până atunci, se întâmplă două lucruri importante: pe de o parte, punem la punct o strategie care să fie aplicabilă etapizat și verificată la sfârșitul fiecărei etape, iar pe de altă parte până pe data de 15 mai se înregistrează o scădere constantă a numărului de cazuri și asta depinde de noi toți, atunci sigur ne putem gândi la o relaxare a măsurilor și la o reluare a diferitelor tipuri deactivități”, a mai spus președintele Societății Române de Microbiologie, potrivit digi24.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că autorităţile se gândesc la măsuri de relaxare după încheierea stării de urgenţă, în funcţie de evoluţia situaţiei, precizând că aceasta se va întâmpla treptat şi că va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricţii.

Amintim că sălile de fitness și saloanele de înfrumusețare și îngrijire personală, precum frizerii, saloane de coafură, saloane de cosmetică, au fost închise prin ordonață militară, la câteva zile după instituirea stării de urgență în România. Aceste prevederi au fost incluse în ordonanța militară nr. 1 din 18 martie 2020.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă

- Advertisement -Primele măsuri de relaxare. Când se vor deschide cabinetele stomatologice, frizeriile și saloanele de cosmetică 2