sâmbătă, 19 septembrie 2020

Primele măsuri de relaxare. Când se vor deschide cabinetele stomatologice, frizeriile și saloanele de cosmetică

Știrile zilei

Ardeiul iute poate salva mii de vieti intr-un minut!

Doi medici foarte buni naturisti, Doctor John Christopher si Doctor Richard Schulze, vorbesc de foarte mult timp despre beneficiile...

A înfipt furculiţe de plastic în grădină! Motivul, GENIAL

Grădinăritul este una dintre cele mai eficiente terapii pentru stres. În plus, petreci mai mult timp printre plante.Dacă locuieşti...

Familia unui preot din Brașov, decimată de coronavirus

Temutul coronavirus a făcut trei victime într-o familie din Brașov: un preot, soția acestuia și unul dintre fiii lor...

Președintele Societății Române de Microbiologie Alexandru Rafila susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor pentru prevenirea COVID19.

Specialistul susține însă că anumite activități trebuie redeschise, cum ar fi stomatologia, frizeriile și cosmetica. De asemenea, școlile trebuie redeschise prin practicarea unor ture. „Frizeriile, cosmetica, trebuie reluate într-o formă sau alta. Elevii pot fi chemați la ore în schimburi întinse pe toată ziua. Sunt acțivități, precum stomatologia, care trebuie reluate. Testarea ar trebui să fie eșantionată, nu de masă. Relaxarea va fi facuta în pași, nu va fi făcută deodată”, a spus Alexandru Rafila.

„S-au lansat multe variante. Nu cred că cineva este capabil să spună cu exactitate data când se vor relaxa măsurile. S-a făcut referire la data de 15 mai pentru că atunci se termină prelungirea stării de urgență.

Dacă până atunci, se întâmplă două lucruri importante: pe de o parte, punem la punct o strategie care să fie aplicabilă etapizat și verificată la sfârșitul fiecărei etape, iar pe de altă parte până pe data de 15 mai se înregistrează o scădere constantă a numărului de cazuri și asta depinde de noi toți, atunci sigur ne putem gândi la o relaxare a măsurilor și la o reluare a diferitelor tipuri deactivități”, a mai spus președintele Societății Române de Microbiologie, potrivit digi24.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că autorităţile se gândesc la măsuri de relaxare după încheierea stării de urgenţă, în funcţie de evoluţia situaţiei, precizând că aceasta se va întâmpla treptat şi că va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricţii.

Amintim că sălile de fitness și saloanele de înfrumusețare și îngrijire personală, precum frizerii, saloane de coafură, saloane de cosmetică, au fost închise prin ordonață militară, la câteva zile după instituirea stării de urgență în România. Aceste prevederi au fost incluse în ordonanța militară nr. 1 din 18 martie 2020.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă