Primul cuplu gay care a adoptat un copil în România

Vișinel Bălan, președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați, a anunțat prima adopție făcută de un cuplu de homosexuali din România.

”Prima adopție gay din Romania Felicit tânărul/ persoana care a avut curajul să facă acest pas, de a salva un copil abandonat din chinurile orfelinatului.

Felicit curajul Direcției pentru Protectia Copilului pentru că a ales să respecte legea. Asta înseamnă profesioniști. Felicitări”, scrie Vișinel Bălan pe pagina sa de Facebook

Vișinel Bălan mai spune că aceasta n-ar fi totuși prima situație de acest gen din România și că există multe alte cazuri.

”Este vorba de un bărbat din Cluj care a intrat în procesul adopției, și-a asumat calitatea de părinte gay, iar DGASPC i-a transmis tânărului că legea nu prevede că n-ai dreptul la a da șansa unui copil la o familie.

E din categoria greu adoptabili. Înțeleg că are până în 7 ani (copilul – N.R.). Bărbatul este într-o relație. Înțeleg că nu este primul caz (de adopție gay din România – N.R.), este primul de care am reușit eu să aflu. După ce am postat am descoperit că sunt și alte cazuri care au reușit”, a declarat Vișinel Bălan pentru Antena 3.