Printul William a vorbit despre durerea pe care a simtit-o la moartea mamei sale, Printesa Diana

Printul William a declarat, intr-un documentar despre sanatatea mintala realizat de BBC, ca durerea pe care a simtit-o la 15 ani, cand mama lui, Printesa Diana, a murit, a fost „ca nici o alta”.

Ducele de Cambridge a vorbit deschis despre durerea pe care a simtit-o cand mama lui a murit intr-un accident de automobil care a avut loc pe 31 august 1997, la Paris. El a marturisit ca aceasta pierdere nu se poate compara cu nimic, dar ca asta l-a ajutat sa empatizeze cu oamenii care au suferit astfel de tragedii.

„Cred ca atunci cand pierzi un om drag la o varsta frageda este o durere ca nici o alta. Stii ca in viata o sa fie foarte greu sa te intalnesti cu ceva care sa-ti aduca o durere mai mare decat asta. Dar acest lucru te apropie si de alti oameni care au suferit o pierdere asemanatoare. Poti citi in ochii oamenilor daca au simtit pierderea unui apropiat. Vor sa vorbeasca despre acest lucru, dar nu vor sa faca primul pas. Vor sa aiba permisiunea sa vorbeasca despre asta”, a marturisit William.

In documentarul BBC One, care va fi difuzat duminica, printul William a vorbit si despre faptul ca britanicii nu isi arata foarte des emotiile in momente dificile, potrivit mirror.co.uk. „Trebuie sa ne relaxam putin si sa vorbim despre emotii, pentru ca nu suntem roboti”, a spus ducele de Cambridge intr-o conversatie cu fotbalistii Peter Crouch si Danny Rose, fostii jucatori Thierry Henry si Jermaine Jenas si managerul nationalei Marii Britanii Gareth Southgate.

Printul William a mai marturisit ca faptul ca a lucrat ca pilot pe un elicopter-ambulanta l-a lasat cu sentimentul ca moartea „asteapta dupa colt”. „Am ramas cu un sentiment depresiv si foarte negativ. Ma gandeam ca moartea e mereu la orice colt, oriunde m-as fi dus. Acest sentiment e o povara greu de suportat”, a spus printul William, in cadrul documentarului A Royal Team Talk: Tackling Mental Health.

Printesa Diana a fost ucisa intr-un accident de masina la Paris, la 31 august 1997, cand printul William avea 15 ani, iar printul Harry, 12 ani. Printul William a spus ca doreste ca mostenirea ei sa traiasca prin munca lor. Cei doi fii ai Printului Charles a

 » Sursa: bzi.ro

loading...