All for Romania
Stiri din Romania si Diaspora

Priviti cum decurge activitatea de asfaltare a unei strazi in afara!! Nimic nu se risipeste totul se foloseste!!!

Din nefericire deja ne-am obisnuit sa fim mereu pe ultimile locuri in ceea ce prijeste infrastructura in tara noasta, si privim cu admiratie la alte tari care nu inaugureaza cate un km de autostrada ci portiuni intregi si intr-un timp mult mai scurt decat o facem noi.

Privind la clipul postat mai sus, putem vedea cum decurge o lucrare de asfaltare in strainatate si ce fel de utilaje folosesc acei oameni. Este de apreciat faptul ca fiecare angajat stie bine ce are de facut si ca nimic nu se pierde totul este folosit pentru a ajunge la o camapitate maxima. Oare la noi cand o sa avem ocazia sa vedem ca se lucreaza intr-o asemenea maniera si nu o sa mai incerce nieni sa fure cate un pic din fiecare parte ? Asa am ajuns ca dupa ce terminam de asfaltat un drum sa treabuiasca sa il inchidem in cateva saptamani pentru ca s-a stricat.

Citeste si:

Ne dorim simple autostrazi pentru traversarea zonelor montane, in timp ce ei proiecteaza autostrazi scufundate. Cerem prea mult?

In timp ce alte popoare nordice se bucura de autostrazi scufundate pentru a traversa mari si tari, noi ne impiedicam de aceleasi probleme financiare pentru a construi autostrazi mult mai putin costisitoare si mai usor de realizat, pentru a traversa zonele montane.

Guvernul norvegian, de exemplu, aloca o suma frumusica pentru a construi tuneluri subacvatice plutitoare. Mai exact, echivalentul sumei de 22.7 miliarde de euro.

Avantajul acestor tuneluri este acela ca, spre deosebire de podurile cu care suntem obisnuiti, acestea nu ar fi afectate de conditiile climatice aspre si prea greu de suportat. Aceste tuneluri urmeaza a fi construite in acelasi timp pe ambele sensuri de mers si vor fi tinute la suprafata de pontoane gigantice.

Se estimeaza finalizarea acestui proiect in anul 2035, in urma unei expertize riguroase, precum si a altor cateva studii necesare.

Intrebarea ramane aceeasi: cerem prea mult daca ne dorim autostrazi pentru a traversa zonele montane?

loading...