Probleme mari din cauza turbiditatii apei. Iesenii sunt sfatuiti sa evite consumul de apa din reteaua comuna

• Din cauza precipitatiilor abundente intalnite in ultimele zile, operatorul judetean pentru furnizarea apei potabile intampina dificultati majore • Mai multe localitati din judetul Iasi nu beneficiaza de apa curenta, iar in alte situatii, apa nu este recomandata consumului

Precipitatiile abundente intalnite in ultima perioada au cauzat grave probleme in ceea ce priveste furnizarea apei potabile in reteaua comuna. In aceste conditii, operatorul judetean pentru serviciile de apa-canal nu poate procesa apa bruta in asa fel incat aceasta sa fie potabila.

Din cauza turbiditatii din sursa Prut, operatorul nu poate realiza operatiunile specifice pentru furnizarea apei potabile pana la remedierea situatiei. Probleme grave au fost intalnite mai ales in localitatile din estul judetului.

Vezi si: Apavital cumpara echipamente pentru tratarea apei potabile

In ciuda faptului ca angajatii ApaVital au insistat pe rezolvarea situatiei, mai multe comune precum Sculeni, Gorban, Tiganasi sau Bohotin se confrunta cu situatii grave.

Au fost facute atentionari catre toti locuitorii acestor comune, iar in cazul cetatenilor din Sculeni, situatia este cea mai grava, aici fiind intrerupta complet furnizarea apei potabile.

Vezi si: Modificari in modalitatile de plata a facturilor ApaVital Iasi

„Din cauza turbiditatii crescute a apei din sursa Prut, ApaVital nu poate efectua operatiunile de tratare a apei în Statia de tratare din Sculeni. În aceste conditii, ApaVital se afla în neplacuta situatie de a nu furniza apa potabila în localitatile Tiganasi, Cârniceni si Mihail Kogalniceanu”, au precizat oficialii ApaVital Iasi.

Vezi si: Intalnire intre conducerea ApaVital si operatorii de apa-canal din Republica Moldova

Care sunt cele mai afectate zone

„In momentul de fata exista pericolul întreruperii procesului în unele zone, în cazul în care precipitatiile si viiturile vor determina cresterea turbiditatii apei”, au explicat reprezentantii ApaVital Iasi.

Zonele care ar putea fi afectate de o astfel de situatie sunt urmatoarele: Unitatea Administrativ Teritoriala (U.A.T.) Tiganasi, cu satele Cârniceni, si Mihail Kogalniceanu, alimentate din Statia de tratare a apei Sculeni; satul Bohotin, alimentat din Statia de tratare a apei Raducaneni; satul Mosna, alimentat din Statia de tratare a apei Gorban; satele Zberoaia, Gura Bohotin, Scoposeni, Gorban si Podu Hagiului, alimentate din Statia de tratare a apei Gorban.

„În cazul în care se va ajunge în neplacuta situatie de a întrerupe furnizarea apei potabile din cauza cresterii turbiditatii, vom anunta utilizatorii prin intermediul canalelor de comunicare pe care le avem la dispozitie: anunturi în mass-media, transmitere de sms-uri la titularii de contract, postari de comunicate pe site-ul www.apavital.ro si pe pagina de facebook a societatii”, au mai declarat oficialii ApaVital Iasi.

 » Sursa: bzi.ro

loading...