4 C
București
sâmbătă, 17 aprilie 2021

Probleme mari in Suedia. Se cere interventia armatei.

Suedia are mari probleme din cauza coronavirusului. Tara care nu a implementat masurile sanitare impuse de pandemie, nu mai poate face fata valului de pacienti infectati cu COVID-19. De asemenea, angajati din sistemul medical si-au dat demisia din cauza epuizarii, iar situatia este foarte grava.

Situatie grea in Suedia
Probleme grave in capitala Suediei, Stockholm. Locurile de la Terapie Intensiva sunt ocupate in proportie de 99%, iar primarul capitalei cere interventia armatei. Tara nordica se confrunta cu o lipsa mare de personaj medical specializat, in timp ce numarul demisiilor din sistem ceste, dupa un an obositor in lupta cu COVID-19, anunta Bloomberg.

Sineva Ribeiro, presedinta Asociatiei Suedeze a Profesionistilor din Sanatate, spune ca situatia este „teribila”.

Chiar inainte de primul val al pandemiei din martie, a existat „o penurie de asistenti medicali specialisti, inclusiv la ATI”, a spus ea intr-un interviu telefonic.

Situatie fara iesire in Suedia
Primarul orasului Stockholm, Irene Svenonius, spune ca situatia este „extrem de tensionata”. Intr-un interviu cu Dagens Nyheter, ea a recunoscut ca angajatii din domeniul sanatatii sunt suprasolicitati si ca este nevoie sa se adauge personal. – Exista oboseala, a spus ea. „Nu puteti ignora acest lucru, deci este extrem de important sa atrageti mai multi oameni.”

Stockholm a cerut personal suplimentar de asistenta medicala de la fortele armate suedeze, dar nu se stie daca armata are resursele necesare pentru a ajuta. Intre timp, peste 100 de angajati de la un spital de copii au fost redistribuiti la unitatile de terapie intensiva, ceea ce inseamna ca acei copii vor fi acum nevoiti sa astepte.

Sambata, Finlanda vecina a declarat ca este gata sa eliberese spatiu pentru pacientii suedezi care au nevoie de terapie intensiva. Dar, inainte ca Suedia sa apeleze la ajutorul vecinilor sai nordici, va incerca sa utilizeze capacitatea ATI disponibila in parti ale tarii mai putin impovarate, potrivit Bloomberg.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate