11 C
București
joi, 25 februarie 2021

Prof. dr. Monica Pop: „Orice om are celule canceroase in sange. Dar se imbolnavesc doar cei care fac aceste greseli”

Potrivit cunoscutului medic oftalmolog, prof. dr. Monica Pop, toti avem celule maligne in organism dar sunt eliminate de sistemul imunitar. Atunci cand imunitatea scade, celulele canceroase incep sa se acumuleze si apar tumorile canceroase. In cadrul unei emisiuni la TV, Monica Pop a explicat de ce scade imunitatea si se ajunge la cancer:

”Imunitatea scazuta ii caracterizeaza pe romani, in mod special. Factorii care duc la scaderea imunitatii sunt: depresia, boala secolului, lipsa celor minimum 6 ore de somn si alimentatia, adica lipsa proteinelor. Un medic infectionist spunea ca niciodata sa nu pleci de acasa fara sa mananci proteine, un ou sau putina branza sau iaurt. De asemenea, vaccinul antigripal e foarte eficient. Eu il fac de 8 ani si niciodata nu am avut nicio raceala puternica, nici cand faceam chimioterapie si aveam imunitatea scazuta”.

Medicul a povestit si despre perioada in care a luptat cu aceasta cumplita boala, precizand ca aceasta maladie NU ESTE UNA INCURABILA:

”Cand am aflat diagnosticul, primul lucru la care m-am gandit si a fost o mare prostie, era sa nu fac nimic. E o tampenie foarte mare, dar omul trece prin tot felul de stari in fata unei asemenea vesti. Era o mare greseala daca persistam in ideea de a nu face nimic. Apoi, m-am decis sa fac tratamentul, desi nu a fost usor, si nu am lipsit nicio zi de la spital, lucru pe care ii sfatuiesc pe toti oamenii care au aceasta boala. Sa isi gaseasca o ocupatie, sa nu se gandeasca la boala si sa nu vorbeasca deloc de boala”.

Legat de simptome, prof. dr. Monica Pop ne-a atentionat ca boala nu are simptome evidente. In cazul ei, totul a inceput cu niste usoare tulburari digestive pe care le-a confundat cu sindromul colonului iritabil. De aceea, este recomandat ca fiecare dintre noi sa isi faca un set de analize si investigatii, chiar daca nu pare nimic grav, de luat in serios.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate