Două profesoare, acuzate că au abandonat într-un aeroport din Portugalia o elevă care era în grija lor

O elevă de 14 ani de la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” din Jibou a trăit clipe de coșmar în Portugalia, după ce a fost abandonată în aeroport tocmai de cele două profesoare care ar fi trebuit să o aibă în grijă, relatează publicația Sălajul Liber.

Potrivit sursei citate, totul s-a petrecut în cadrul unei acțiuni înscrise într-un proiect Erasmus ce a avut loc în perioada 9-14 mai în capitala Portugaliei.

Totul s-a petrecut pe 14 mai, atunci când proiectul Erasmus al Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga” din Jibou a ajuns la final, iar cei cinci participanți – trei eleve și două profesoare – trebuiau să se întoarcă acasă.

Pentru că în Portugalia unele restricții privind coronavirus nu au fost încă ridicate, acestea trebuiau să prezinte la îmbarcarea în avion un test COVID-19 negativ.

Din nefericire, testul uneia dintre fetițe nu a mai ajuns la aeroport, și nici nu putea ajunge în timp util, astfel încât să mai prindă avionul spre România la care avea deja biletele cumpărate.

Cele două profesoare – una de desen și cealaltă de fizică – , împuternicite cu hârtie notarială de către părinți, au decis să plece din Portugalia fără fetița de doar 14 ani care nu avea testul negativ.

Profesoarele s-au urcat în avion fără nicio reținere. Ele i-au lăsat doar 40 de euro pentru a-și putea plăti testul de coronavirus și pentru a-și cumpăra de mâncare, și i-au spus să fie puternică pentru că au încredere că se va descurca și singură, după cum au declarat oficiali de la unitățile de învățământ implicate.

Cele două profesoare sunt acum cercetate de Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, iar inspectorul general Vasile Bulgărean a anunțat sancțiuni dure pentru neglijență. Și Poliția Orașului Jibou s-a informat despre caz, precizează jurnaliștii.