Profesorul doctor Pavel Chirila: „Nu hrani cancerul!” Cele mai mari greseli de alimentatie din cauza carora pot aparea tumorile

Profesorul doctor Pavel Chirila trage un mare semnal de alarma:,,Nu hrani cancerul'' Care sunt alimentele nocive pe care le consumam zilnic si care produc negresit cancerul. Consumul de zahar alb rafinat si de alimentele ce contin nitrati (in special mezeluri) reprezinta una dintre cauzele cresterii incidentei cancerului, avertizeaza profesorul doctor Pavel Chirila in volumul „Nu hrani cancerul! Alimentatia este aliatul tau impotriva cancerului”, editura Christiana, 2012, autori: Pavel Chirila, Madalina Popescu si Cristela Georgescu. Autorii atrag atentia ca factorii alimentari declansatori de cancer sunt in special zaharul alb, sarurile nitrice din compozitia preparatelor din carne (mezeluri) sau sub forma de azotati, folositi in agricultura europeana.

In stomacul omului o parte din aceste saruri se transforma, in combinatie cu acidul clorhidric, intr-o substanta numita dimetil-nitrozamil, 100% cancerigen. Daca dimetil-nitrozamina este administrata unui sobolan, in 14 zile declanseaza cu certitudine cancerul, efectuandu-se diverse experiente pe animalul bolnav.

Volumul „Nu hrani cancerul” raspunde unei enorme cereri de sfaturi de care toti deopotriva avem nevoie pentru a lupta cu o boala necrutatoare. De fapt, acest volum apare ca urmare a unui sir de realitati dramatice.

Iata cateva realitati adunate de la profesorul Pavel Chirila, care si-a consacrat cu adevarat existenta ajutorarii bolnavului de cancer. „Zilnic, aproximativ cinci pacienti cu cancer vin in cabinetul meu si imi cer terapii altele decat cele recomandate de oncolog. Eu ii intreb ce sfaturi au primit de la medic legate de alimentatie. Si, invariabil, aproape 99% dintre acesti pacienti imi spun ca au fost sfatuiti sa manance orice, dar mai ales fripturi in sange, adica o alimentatie hipercalorica, desi aceasta favorizeaza cancerul”, spune profesorul Chirila. Or acest volum, pentru elaborarea caruia au fost consultate tratate celebre elaborate de reputati specialisti din Germania, SUA, Canada, Italia, concluzioneaza ca „bolnavul de cancer trebuie sa aiba o alimentatie saraca in proteine de origine animala”.

”Sute si mii de studii facute in lume au identificat alimentele cu potential oncogen care, daca sunt folosite in cantitati mari, pot favoriza instalarea unui cancer. De exemplu, abuzul de proteina de origine animala poate favoriza aparitia cancerului. Mai ales atunci cand carnea mai este si de proasta calitate, cu hormoni, cu animalul hranit cu organisme modificate genetic, riscul creste.

Nu mai vorbesc de categoria numita mezeluri, salamuri, care contin o substanta numita nitrozamina, dovedita a fi cancerigena. Aceasta este printre putinele substante oncogene cunoscute in lume pe care laboratoarele de cercetare oncogene o folosesc de cateva decenii pentru cercetare. Daca dai aceasta substanta in doza mai mare unui animal de experiente astazi, cu precizie a 14-a zi acesta are cancer la ficat.

Despre proteina de origine animala toate tratatele de oncologie serioase spun ca favorizeaza instalarea unui cancer. Aceeasi poveste este cu zaharul,” a explicat dr. Chirila. Alte realitati cumplite: Romania e pe primul loc in Europa la incidenta a trei tipuri de cancere: de plaman, de col uterin si de creier. Tot pe primul loc suntem si la mortalitatea prin cancer. In Romania sunt 480.000 de bolnavi de cancer,

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !