Prognoza meteo iarnă 2020-2021. Ce fel de iarnă vom avea

Știrile zilei

Florin Dumitrescu A SLĂBIT 10 kg în doar o lună. Dieta ŞOC cu care mergi LA SIGUR

Florin Dumitrescu s-a ambiționat după ce Cătălin Scărlătescu a dat jos 30 kilograme și a reușit, în numai o...

Bill Gates vorbește despre un scenariu optimist în legătură cu pandemia de COVID-19. Când am putea să scăpăm de virus?

Bill Gates este cel care a finanțat dezvoltarea unui vaccin, pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus.Conform informațiilor pe...

Starea de sănătate a lui Viorel Lis s-a agravat? Cu ce se confruntă fostul edil: „Nu a mai putut să se interneze în spital”

Oana Lis și-a îngrijorat fanii după ce a postat un mesaj controversat pe rețelele de socializare. Recent, vedeta a...

Prognoza meteo iarnă 2020-2021. Din păcate, ultimele ierni în România au fost calde, blânde, și doar spre primăvară au fost episoade ne viscol și ger. Anul acesta, judecând după faptul că am avut o toamnă lungă, sunt șanse mari ca și iarna adevărată să se instaleze abia în primăvară. Nimic nu mai e la fel. Acum câțiva ani, pe străzi erau nămeți, iar mijloacele de transport se deplasau cu greu după câteva de episoade de ninsoare abundentă. Aceste imagini au devenit istorie.

Prognoza meteo iarnă 2020-2021. Conform meteorologilor, cel mai probabil vom avea parte de o iarnă caldă, la fel cum au fost și iernile din ultimii ani. Totuși, vor fi episoade de viscol și temperaturi scăzute, dar cu impact semnificativ.

Meteorologul Roxana Bojariu a declarat pentru B1.ro, că nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Bojariu nu a exclude apariția unor ierni reci, dar spune că, probabilitatea mai mare este să avem ierni din ce în ce mai caldă.

„Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ.

Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Este probabil să avem ierni geroase, dar șansele sunt mult mai mici față de acum 20-40-60 de ani”, a declarat Roxana Bojariu, potrivit B1.ro.

Anul 2020 a fost extrem de cald, și are șanse mari să detroneze anul 2016 – desemnat cel mai călduros an începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Încălzirea globală își spune cuvântul mai mult decât în 2016, după cum a precizat meteorologul ANM.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă