Prognoza meteo pentru urmatoarele 14 zile: Vremea pe regiuni in Romania

Vremea in perioada 3-16 iunie 2019 in Romania se anunta instabila, cu temperaturi in crestere, dar si ploi in fiecare zi. Afla prognoza meteo pentru 14 zile, emisa de ANM pentru fiecare regiune in parte.

Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie, are estimari ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. In aceste estimari sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local, si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

Prognoza meteo 14 zile. Vremea pe regiuni in Romania
Temperaturi ridicate in Banat

Pana spre sfarsitul saptamanii vremea va fi in general in incalzire, astfel ca media temperaturilor maxime va creste de la 24 la 30…31 de grade, iar a minimelor de la 14 la 16 grade. Ulterior valorile termice nu vor mai avea variatii semnificative, media maximelor va fi intre 27 si 29 de grade, iar a minimelor de 15…16 grade. Vor fi averse aproape in fiecare zi, mai frecvente si pe arii mai extinse in prima saptamana.

Variatii de temperaturi si ploi in  Crisana

Valorile termice vor fi in crestere de la o medie a maximelor de 24 de grade in prima zi, pana la 29 de grade in data de 8 iunie, apoi nu se vor mai modifica semnificativ, iar media pe intreaga regiune va oscila intre 28 si 30 de grade. Temperaturile minime vor avea in medie 13…14 grade in primele zile, apoi vor creste, astfel ca in dimineata zilei de 9 iunie media lor va atinge 16 grade. Ulterior, pana la sfarsitul intervalului de prognoza nu vor mai fi variatii semnificative. Vor fi averse aproape in fiecare zi, mai frecvente si pe arii mai extinse in prima saptamana.

Ploi in fiecare zi Transilvania

In prima saptamana vremea se va incalzi treptat, astfel ca la inceputul ei media maximelor termice va fi de 22 de grade, iar la final va atinge 27 de grade. In cea de a doua saptamana maximele termice se vor situa, in medie pe intreaga regiune, intre 26 si 28 de grade. Media temperaturilor minime se va situa in general intre 11 si 13 grade. Temporar vor fi averse in fiecare zi.

Temperaturi in crestere in Maramures

In primele 5 zile de prognoza media maximelor termice se va situa in jurul valorii de 25 de grade, in data de 8 iunie va creste cu aproximativ 2 grade, iar pana in 12 iunie va ramane relativ stationara. Intre 13 si 16 iunie temperaturile maxime vor scadea usor, astfel ca, in ultima zi, vor atinge in medie 26 de grade. Media temperaturilor minime va avea variatii intre 12 si 15 grade. Temporar vor fi averse aproape in fiecare zi.

Ploi in fiecare zi in Moldova

Pana in data de 8 iunie, valorile termice diurne vor fi in crestere de la medii de 24…25 de grade, la medii de 28 de grade.

 » Sursa: bzi.ro