Proiect cultural la Muzeul „Sadoveanu”

Muzeul National al Literaturii Romane (MNLR) Iasi a demarat o noua editie a festivalului „La sotron. Festivalul copilariei„. La editia din acest an vor participa si scriitoarele Sînziana Popescu si Simona Antonescu, creatoarele seriilor pentru copii „Andilandi” si „Istoria povestita copiilor”.

Astfel, sâmbata, 8 iunie, cu începere de la ora 11:00, în Muzeul „Mihail Sadoveanu” va avea loc întâlnirea si lectura cu autoarea Sînziana Popescu, creatoarea „Andilandi” – prima serie fantasy inspirata din miturile si basmele românilor, ce include sapte romane si un volum de povestiri.

„Copiii participanti se vor întâlni cu personaje mitologice românesti readuse în actualitate si cu personaje cunoscute, moderne. Sînziana Popescu este o prozatoare si autoare de teatru pentru copii si tineret, iar piesele ei pentru copii au fost premiate, traduse si jucate pe scene mari în toata tara sau la Teatrul National Radiofonic. Duminica, 9 iunie, cu începere de la ora 11:00, în Muzeul «Mihail Sadoveanu» va avea loc întâlnirea si lectura cu autoarea Simona Antonescu, creatoarea seriei de romane care îi familiariza pe micii cititori cu istoria si legendele românilor, «Istoria povestita copiilor», cu ilustratii de Alexia Udriste. La întâlnire, copiii vor afla detalii legate de îmbracaminte, feluri de mâncare, obiceiuri, evenimente istorice, care îsi propun sa-i împrieteneasca cu istoria, sa-i faca curiosi si dornici de explorari. Simona Antonescu este una dintre cele mai cunoscute prozatoare contemporane, autoarea romanelor bestseller «Fotograful curtii regale», «Darul lui Serafim» si «Hanul lui Manuc»”, au aratat reprezentantii Muzeului National al Literaturii Romane.

Vezi si: Sarbatoarea liliacului si eveniment dedicat lui Alexandru Husar  la Muzeul „Mihail Sadoveanu”

„Sotron. Festivalul copilariei” este un eveniment ce se va desfasura în perioada 7-9 iunie 2019, în gradina Muzeului „Mihail Sadoveanu”. Evenimentul va reuni activitati interactive pentru copii si parinti, dintre cele mai diverse: lecturi si întâlniri cu autori, ateliere de creatie, arhitectura, desen si sport, demonstratii de dans, concerte, piese de teatru, concursuri cu premii, întâlniri cu personaje din povesti etc.

 » Sursa: bzi.ro