Proiecte de mediu, derulate la nivelul regiunii de Nord- Est

In zona regiunii de nord-est vor fi derulate noi proiecte legate de mediul inconjurator. În ultimii 3 ani, echipa proiectului Empowering (agentiile de dezvoltare regionala, regiunile, institutele de cercetare din 6 regiuni ale UE – Italia, Spania, România, Croatia, Ungaria si Grecia) au lucrat pentru a consolida capacitatea autoritatilor locale si regionale din fiecare regiune implicata sa elaboreze planuri de energie durabila si clima coerente cu politicile europene privind clima si energia.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est (ADRNE), parte implicata în acest proiect, va participa la conferinta finala Empowering, care va avea loc pe 25 iunie, la Miskolc, Ungaria, împreuna cu reprezentantii municipiului Bacau si comunei Victoria, Iasi, care au elaborat si adoptat în consiliul local Planurile pentru Energie Durabila si Clima. Autoritatile locale si regionale vor fi invitate sa îsi împartaseasca experienta si bunele practici în ceea ce priveste planificarea energetica pe termen lung si guvernanta pe mai multe niveluri si sa defineasca modalitatea de a respecta cel mai bine obiectivele UE 2030 si 2050 privind clima si energia.

Vezi si: Fonduri elvetiene pentru energie durabila, acordate la Iasi

„Autoritatile locale au puterea de a influenta problemele climatice, însa deseori nu dispun de capacitatea de a recunoaste provocarile, oportunitatile si de a oferi solutii. Acest lucru este valabil în special pentru autoritatile locale mici si mijlocii care se confrunta cu mai multe provocari în ceea ce priveste planificarea si punerea în aplicare în domeniul energiei, astfel încât preocuparea noastra permanenta este sa le sprijinim în aceste demersuri. Proiectul Empowering este doar unul din aceste instrumente, prin care îi aducem mai aproape de provocarile globale si, de ce nu, de prioritatile tematice pentru perioada 2021-2027, însotite de alocari financiare generoase”, a spus Vasile Asandei, director general ADR Nord-Est.

Toate autoritatile din Regiunea Nord-Est au acum oportunitatea de a beneficia de rezultatele proiectului, inclusiv prin intermediul platformei de învatare, care include informatii despre Pactul Primarilor si Planul de actiune privind energia durabila si clima, idei privind finantarea act

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !