Ultimate magazine theme for WordPress.

Proiectul legii pensiilor este supus dezbaterii publice. Se vrea o reformă a sistemului. Amendamentele, până pe 8 septembrie

UPDATE. Proiectul noii legi a pensiilor a fost lansat pe site-ul ministerului și poate fi consultat AICI

Proiectul legii pensiilor va fi prezentat joi, urmând să fie pus în dezbatere publică până în 8 septembrie, iar apoi va intra în procedura parlamentară au anunțat Liviu Dragnea și Olguța Vasilescu.Ministrul Muncii spunea că toată lumea poate să-și spună punctul de vedere pe lege, poate trimite mesaje la minister cu ce i se pare în neregulă sau să ceară anumite modificări.

Lia Olguța Vasilescu a dat asigurări, marți seară, la TVR, că nicio pensie nu va scădea, iar vârsta de pensionare nu se va modifica.

Proiectul prevede că pensionarii care nu pot aduce acte pentru sporurile primite din 1975 până în 2001 vor primi din oficiu un procent de mărire de 10%. Totodată, cei care vor să își cumpere vechimea vor putea plăti și pentru o vechime mai mică de 5 ani, arată ziare.com.

„După ce am decis asupra formulei de calcul, cea care o să elimine toate inechitățile care erau în legea pensiilor, automat a trebuit să facem simulări pe foarte multe dosare. Am făcut pe toate dosarele pe care le aveam la Casa Națională de Pensii,

 » Citeste mai mult pe: libertatea.ro

loading...

Cmentariile sunt închise

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Accept Citeste mai mult

Politica de confidentialitate & cookies