Proprietarul Ray-Ban a murit la 87 ani. Leonardo Del Vecchio le-a dat angajaților 9 milioane de euro din avere

Leonardo Del Vecchio, antreprenorul italian care a început cu un mic atelier de optică în munţii Dolomiţi şi a ajuns lider mondial în domeniul vânzărilor de ochelari, a murit la vârsta de 87 de ani.

Decesul lui Leonardo Del Vecchio a fost anunţat, luni, 27 iunie, de cotidianul italian „Corriere della Sera”. Familia miliardarului nu a făcut niciun comentariu.

Del Vecchio era internat de mai multe săptămâni în secţia de terapie intensivă a Spitalului San Raffaele din Milano.

Leonardo Del Vecchio a fost crescut într-un orfelinat din Milano și a plecat din oraş pentru a se stabili în Agordo, în Alpii de la nord de Veneţia, începând ca un mic furnizor de piese de rame pentru producătorii locali de ochelari.

Compania sa, EssilorLuxottica, la care deţinea 32% din acţiuni, a urmat o serie de achiziţii pentru a deveni în cele din urmă liderul mondial al industriei.

Numele recunoscute la nivel mondial Ray-Ban şi Oakley s-au numărat printre zecile de mărci de ochelari pe care Leonardo Del Vecchio le-a cumpărat în drumul său spre vârf.

Cu ocazia celei de-a 80-a aniversări, magnatul a oferit 140.000 de acţiuni Luxottica angajaţilor italieni ai acestei companii, în valoare de 9 milioane de euro. „Ei sunt adevăraţii artizani ai succesului companiei noastre”, declara cu acea ocazie Leonardo Del Vecchio.

Miliardarul italian a avut şase copii din trei căsătorii.