Pune bicarbonat de sodiu și oțet în chiuvetă și în cadă și vezi efectul uimitor!

0

Bicarbonatul de sodiu este un produs ce trebuie folosit în gospodărie, deoarece acesta vă poate rezolva o grămadă de probleme. Una dintre cele mai ieftine și eficientă metodă pentru curățat chiuveta și cada este cea cu bicarbonat de sodiu.

Majoritatea gospodăriilor se confruntă cu problema scurgerii de la bucătărie, care se înfundă foarte ușor de la bucățile de mâncare, grăsimi și ulei. Scurgerea din baie se poate înfunda la fel de ușor cu spumă și fire de păr. Este recomandat să evitați aruncarea acestor lucruri.

Cei mai mulți încearcă să rezolve problemele cu tot felul de soluții chimice. Unele dintre acestea sunt destul de periculoase și pot provoca arsuri. Înainte de a cumpăra un asemenea produs ar trebui să știți că există o metodă rapidă și ieftină și care nu dă greș pentru a rezolva totul.

Mai jos vă spunem ce puteți face pentru a desfunda chiuveta și cada folosind oțet și bicarbonat de sodiu, evitând soluțiile scumpe și toxice.

Folosiți bicarbonatul de sodiu. Acesta dizolvă materialele organice și depozitele minerale, fiind un compus mineral natural.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu este un foarte bun dezinfectant. Dacă veți curăța regulat scurgerile cu acesta veți preveni astfel de probleme neplăcute.

În cazul în care acestea s-au înfundat faceți o soluție din bicarbonat și oțet cu ajutorul căreia veți rezolva rapid problema.

Cum se prepară soluția de bicarbonat de sodiu și oțet
Aveți nevoie de:

  • Apă
  • Detergent de vase
  • Bicarbonat de sodiu
  • Oțet alb distilat
  • Sare

Se pune în scurgere detergentul de vase, apoi apa clocotită. Turnați apoi o cană de bicarbonat de sodiu, după care puneți și oțetul.

Veți auzi cum totul bolborosește (oțetul este un acid acetic în timp de bicarbonatul de sodiu este substanță alcalină).

Așteptați cinci minute și clătiți cu apă fierbinte. Apoi dați drumul la apa fierbinte de la robinet și lăsați-o să curgă câteva minute. În cazul în care nu ați obținut rezultatul dorit puteți repeta procedura.

Spune ce crezi