Purtătorul de cuvând al Kremlinului, fără replică atunci când a fost întrebat dacă Putin este mulțumit de evoluția situației din Ucraina

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvând al Kremlinului, a amuțit atunci când a fost întrebat de jurnaliștii prezenți la conferința de presă ce părere are Putin despre modul în care evoluează situația pe front.

Kremlinul nu are nimic de spus cu privire la momentul când războiul din Ucraina s-ar putea încheia, a precizat Dmitri Peskov. El a rămas tăcut când a fost întrebat dacă președintele Vladimir Putin este mulțumit de progresul ”operațiunii speciale”.

Încurcătura în care a fost pus comunicatorul Kremlinului a fost remarcată chiar de presa rusă. Agenția de presă de stat TASS, folosită de autorități pentru a promova dezinformarea în rândul cetățenilor și pentru a răspândi știrile false cu privire la situația din Ucraina, a transmis că Peskov s-a contrazis în comentarii.

”Deocamdată nu se poate spune nimic”, a răspuns el, când a fost întrebat dacă Kremlinul ar putea dezvălui când va fi finalizată operațiunea specială.

Ulterior, purtătorul de cuvând al Kremlinului a menționat că totul merge conform planului. ”Operațiunea” va fi finalizată la timp și în totalitate, a menționat Dmitri Peskov.

„Rusia are un potențial suficient pentru a desfășura operațiunea militară specială în Ucraina. Operațiunea se desfășoară în conformitate cu planul inițial și va fi finalizată la timp și în totalitate”, a subliniat Peskov.