Putin susţine că acum se formează o nouă ordine mondială: Elitele lumii occidentale ”au intrat în panică”

După ce și Joe Biden a afirmat, în luna martie a acestui an, în cadrul unei conferințe cu șefii principalelor corporații americane, că ne aflăm în pragul constituirii unei noi ordini mondiale, Vladimir Putin confirmă și el acest lucru…

Vorbind la forumul ”Idei puternice pentru un nou viitor”, desfăşurat la Moscova, Vladimir Putin afirmă că în prezent se formează o nouă ordine mondială, o alternativă la lumea unipolară existentă până acum, subliniind că Occidentul nu poate oferi propriul model de viitor, relatează EFE.

”Occidentul nu poate oferi lumii modelul său de viitor (…) Atât la nivel local, cât şi global se pun bazele şi principiile unei ordini mondiale armonioase şi mai juste, orientate social şi sigure, o alternativă la cea existentă”, a spus Putin.

Potrivit lui Putin, această nouă ordine mondială vine să înlocuiască lumea unipolară care, ”prin natura sa, frânează dezvoltarea civilizaţiei”.
.
Preşedintele rus susţine că, în prezent, elitele lumii occidentale ”au intrat în panică” întrucât alte centre mondiale de dezvoltare îşi prezintă viziunea lor asupra viitorului lumii.

”Oricât s-ar strădui elitele occidentale şi aşa-zisele elite supranaţionale să conserve ordinea existentă, se apropie o eră nouă, o nouă etapă în istoria lumii. Doar statele cu adevărat suverane pot garanta o dinamică de creştere ridicată”, a mai spus Putin.