La Stampa. Vladimir Putin a fost internat și operat de cancer

Cotidianul italian La Stampa informează că Vladimir Putin ar fi fost transportat de urgență la spital și operat de cancer, citând surse apropiate Kremlinului, dar şi informații distribuite pe Telegram de un fost colonel din serviciul de securitate rus.

Vladimir Putin ar fi bolnav de cancer iar momentul în care starea acestuia s-a înrăutățit brusc a venit după ceremoniile dedicate Zilei Victoriei, sărbătorită la Moscova și la care președintele rus a participat.

Ulterior, el ar fi fost transportat de urgență la o clinică din Moscova, unde o echipă de medici era pregătită pentru intervenție.

În același timp, a fost pus la punct un plan de ”înlocuire” pentru zece zile a liderului de la Kremlin

Aparatul de la Kremlin ar fi organizat, în acest sens, „înlocuirea” lui Putin pentru aproximativ 10 zile.

”Zece zile de videoclipuri pre-înregistrate gata s-i acopere absența. Există dovezi că, în urmă cu aproximativ o săptămână, președintele rus a fost dus de urgență la clinică, era noapte, era foarte bolnav”, susțin sursele citate de La Stampa.

Jurnalistul Francesco Semperini afirmă că a stat de vorbă cu mai mulți  martori care povestesc despre o deteriorare a sănătății președintelui Rusiei.

Deteriorarea sănătății liderului rus a fost vizibilă și în timpul paradei din 9 mai, când potrivit surselor, s-a putut observa ”târâirea piciorului, brațul strâmb, fața palidă”.

Două sosii au fost pregătite să joace rolul președintelui rus, în eventuale apariții publice. Au fost, de asemenea, pregătite filme menite să ilustreze o activitate ”normală” a președintelui rus. În imaginile respective, liderul de la Kremlin participă la întruniri și semnează diverse documente.

Potrivit La Stampa, în aceste zile se va afla rezultatul operației la care a fost supus președintele rus.

După cum era de așteptat, nu există vreo reacție din partea autorităților ruse la informațiile publicate de cotidianul italian, astfel că nu există vreo confirmare oficială a acestora.

Site-ul oficial al Kremlinului publică informații despre întâlnirea a liderilor statelor membre ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă, care are loc la Moscova pe 16 mai.