Putini stiu asta despre Eugen Teodorovici! Ce salariu incaseaza si ce studii are la baza

Eugen Orlando Teodorovici ocupa fotoliul de ministru al Finantelor in Guvernul Dancila. Teodorovici a fost ministru al fondurilor europene si apoi al finantelor publice in Guvernul Victor Ponta. Din functia de presedinte al Comisiei pentru buget din Senat, Eugen Teodorovici a fost unul dintre cei mai vehementi critici a masurilor fiscale de anul trecut ale Guvernului.

Cariera sa profesionala s-a desfasurat exclusiv in domeniul bugetar, in cadrul administratiei centrale. Eugen Teodorovici si-a inceput cariera profesionala ca referent in cadrul Directiei Generale de Management, Marketing, Prognoza si Resurse Umane din Ministerul Transporturilor. Din martie 2015 este Ministrul Finantelor Publice in Guvernul Romaniei.

Eugen Teodorovici a absolvit liceul in anul 1990, la Spiru Haret, in Bucuresti. De acolo, actualul ministru al Finantelor a intrat direct in campul muncii – si nu oriunde, ci chiar la stat. El a fost angajat inca din anul 1991 ca referent resurse umane la Ministerul Transporturilor, fara nici un pic de experienta.

In prezent, pentru o astfel de functie este necesar cel putin un curs de specialitate. De acolo, Teodorovici si-a inceput cariera de 28 de ani in intregime la stat, potrivit celui mai recent CV. El a trecut din institutie in institutie si din minister in minister, lucrand, pe rand, in: Ministerul Transporturilor, Guvernul Romaniei, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Integrarii Europene, Ministerul Economiei si Finantelor, Ministerul Economiei si Finantelor, Curtea de Conturi, Ministerul Fondurilor Europene si Ministerul Finantelor Publice.

A ocupat posturi precum expert, director, secretar de stat, consilier de stat sau ministru. In anul 1993 Teodorovici a decis sa se ocupe de studii, el intrand la Facultatea de Comert din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, facultate pe care a absolvit-o in 1997.

Nu se stie insa daca actualul ministru a facut studiile la zi sau la fara frecventa: pana in anul absolvirii, el a fost in acelasi timp si student, si referent la Ministerul Transporturilor. Ciudatenia a fost observata si postata pe Facebook de deputatul Robert Turcescu.

Ulterior, Teodorovici si-a completat studiile cu un masterat in Relatii Internationale si Integrare Europeana la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), in perioada 2004-2006. Teodorovici a inceput in 2004 un doctorat in managementul fondurilor europene, tot la ASE, dar nu l-a terminat niciodata. Informatia ca era „doctorand” este mentionata intr-un CV mai vechi, dar a fost „omisa” in cele mai recente documente depuse de ministru. In cel mai recent CV al sau nu apar niciun fel de cursuri de formare, perfectionare sau specializare.

Cateva specializari, cele mai multe in domeniul fondurilor structurale, apar in CV-ul mai vechi. Teodorovici a marturisit, in 2017, ca a primit o diploma de „master sau curs universitar” de la Academia Nationala de Informatii a SRI, dar nu stie in ce pentru ca nu a fost „nici macar o data“ pe la institutie. Ulterior,  Colegiului National de Informatii i-a anulat certificatul de absolvire.
Teodorovici are peste 28.000 de lei investiti in fonduri de investitii la ING Asigurari de viata.

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !