Radu Mazare,ramane in arest preventiv

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis astazi sa mentina arestul preventiv pentru Radu Mazare, pe o perioada de 60 de zile, incepand din 6 iunie si pana in 4 august, decizia nefiind definitiva. Masura preventiva este dispusa in dosarul Polaris, in care fostul edil are o condamnare in prima instanta.

Cine il viziteaza astazi pe Radu Mazare la Penitenciarul Rahova

„Mentine masura arestarii preventive dispusa fata de inculpatul Mazare Radu Stefan pe o perioada de 60 de zile, incepand cu data de 06 iunie 2019 pana la data de 04 august 2019, inclusiv. (…) Respinge cererea de revocare a masurii arestarii preventive formulate de inculpatul Mazare Radu Stefan. Cu drept de contestatie in 48 de ore de la comunicare”, se arata in minuta instantei.

La sedinta de astazi, avocatii lui Radu Mazare au solicitat revocarea arestului preventiv dispus in dosarul Polaris, deoarece scopul masurii nu mai poate fi atins, intrucat fostul primar al Constantei se afla deja sub puterea unei decizii privative de libertate. „La ora asta ar fi o pura formalitate sa venim din 30 in 30 de zile sa disputam acest mandat, care nu mai are niciun scop”, a spus aparatorul.

La randul sau, procurorul a cerut respingerea cererii avocatului si a subliniat: „In decembrie 2018, a parasit teritoriul Romaniei desi s-a aflat sub o masura preventiva. A avut o conduita de sfidare a justitiei. Cauza nu e definitiv solutionata. Inculpatul a reusit sa fie adus in tara cu interventia organelor competente!”. Radu Mazare a fost plasat, in acest dosar, sub control judiciar, insa fostul edil a incalcat conditiile si a plecat in Madagascar, fiind emis mandat de arestare pe numele sau. In 21 mai 2019, instanta suprema a confirmat mandatul de arestare preventiva, nefiind decizie definitiva.

Mazare a fost condamnat, in prima instanta, la 9 ani si 10 luni ani de inchisoare in dosarul „Polaris”. Fostul primar al Constantei Radu Mazare, extradat din Madagascar pentru a-si ispasi pedeapsa de 9 ani de in

 » Sursa: bzi.ro