luni, 21 septembrie 2020

Raed Arafat a transmis populației cum va decurge minivacanța de 1 mai

Știrile zilei

Asa apare diabetul!!! Patru simptome pe care toata lumea le ignora

Diabetul zaharat este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentratiei glucozei in sange (hiperglicemie) si dezechilibrarea metabolismului.Hormonul numit...

Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator

Alertă în China după de 3.000 de oameni s-au îmbolnăvit din cauza unei bacterii scăpate din laborator. Bacteria a...

Am aflat salariul fabulos pe care-l primește Radu Tudor de la Antena 3! Soția Irina, angajată în ministerul de externe, a dezvăluit totul EXCLUSIV

Cunoscutul moderator Radu Tudor este căsătorit de ani buni cu Irina Zidaru, director general adjunct în MAE.Cunoscutul moderator Radu...

Raed Arafat a vorbit despre restricțiile dure care se vor impuse în preajma datei de 1 mai, când românii ar fi petrecut în mod normal o minivacanță mult așteptată. Șeful DSU a precizat că acum măsurile au rolul de a opri răspândirea coronavirusului și acesta este singurul lucru care trebuie să ne intereseze.

Cum va decurge vacanța de 1 mai
„La acest moment, toate măsurile luate au un singur rol, iar acesta este oprirea răspândirii virusului. Nimeni nu știe dacă mâine persoanele sunt tot negative sau, dimpotrivă, pozitive. Sau poimâine!

Pentru că unii dintre ei pot să se afle în perioada de incubație. Și asta înseamnă că cineva poate deveni pozitiv și să infecteze pe alții. La acest moment este normal să rămânem încă o săptămână, două, trei, sau cât va fi nevoie, în condițiile în care suntem acum.

Vine 1 mai. Trebuie respectate regulile exact cum au fost respectate pentru Paști sau chiar mai bine decât s-au respectat de Paști! Deci, de 1 mai nimeni să nu-și planifice că va ieși, știu eu, la… La grătar, la iarbă verde și așa mai departe”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat anunță că, după ridicarea stării de urgență, restricțiile din anumite sectoare sociale ar putea fi scăzute, dar astfel de decizii se vor lua doar în urma unor analize realizate de experți.

„În funcție de cum evoluează situația, unele – să zicem – activități pot fi relaxate pe baza unor analize. Iar aceste analize, bineînțeles, le fac experți în epidemiologie, în boli infecțioase, în situații de urgență.

Din toate punctele de vedere se analizează. Activitățile economice care trebuie relaxate. Iarăși, se ia în analiză toată sfera, după care se decide cu ce activități va începe relaxarea. Ideea este că nimeni, dar absolut nimeni, nu vrea să țină măsurile astea cu o zi în plus!

Dar, în același timp, o zi în minus poate să coste foarte mult! Deci, trebuie lumea să aibă încredere în continuare, să nu-i asculte pe cei care vin și presează că gata, trebuie să relaxăm, că ne-am plictisit.”, a mai precizat Arafat.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă