5 C
București
joi, 15 aprilie 2021

Raed Arafat, anunțul momentului despre noaptea de Revelion. Românii vor fi supărați

Raed Arafat a făcut anunțul momentului. Ne despart câteva zile de noaptea dintre ani, iar șeful DSU vrea să se asigure că românii vor respecta restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Arafat le-a transmis românilor că trebuie să limiteze la maximum mobilitatea de Crăciun și în noaptea dintre ani. De altfel, în localitățile unde s-a instituit carantină, măsura va fi continuată, indiferent de sărbători.

Într-o intervenție la Digi 24, șeful Comandamentului pentru Situații de Urgență a declarat că nu se pune problema relaxării restricțiilor în noaptea de Revelion.

Carantina de noapte rămâne valabilă de Revelion
Conform regulilor în vigoare, întreaga țară este în carantină de noapte, în intervalul orar 23.00-05.00. Excepție nu va face nici noaptea de Revelion în care, de obicei, nu se doarme. Oamenii petrec în stradă, merg în vizită la rude, sau organizează mese mari la petreceri private. Nimic din toate astea nu va fi posibil în Revelionul 2020.

Chiar dacă au existat cereri din partea Horeca pentru relaxarea restricțiilor și permiterea liberei circulații până la ora 01.00, Iohannis nu a fost de acord.

Când a fost întrebat ce putem face în noaptea dintre ani, șeful statului a răspuns: Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor.

„Nu există în acest moment, eu știu că nu avem în acest moment intenția să modificăm regulile. Înțeleg că HoReCa vrea până la ora 1, dar este exact situația în care oamenii vor vrea să meargă la petreceri și peste tot. O astfel de recomandare nu este foarte bună pentru populație, care vrea să meargă în astfel de locații”, a declarat Raed Arafat.

Cu privire la cei care și-au făcut deja rezervări la munte, președintele a spus că cea mai bună soluție este să ducă mâncarea în cameră, ca și cum ar fi acasă, pentru a evitat contactul intens între persoane în sălile de evenimente.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate