Raed Arafat, Avertisment Despre Mutaţia Omicron: „Tulpina Va Ajunge Peste Tot, Nimeni Nu Va Putea Să O Oprească”

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat că mutaţia Omicron a coronavirusului „va ajunge peste tot”.

Raed Arafat lansează un avertisment dur pentru români. Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă susține că noua variantă de coronavirus, respectiv tulpina Omicron, despre care specialiştii au spus că este mai contagioasă decât tulpina Delta, va ajunge peste tot, indiferent de măsuri.

Raed Arafat, avertisment despre mutaţia Omicron
Raed Arafat îi avertizează pe români cu privire la mutaţia Omicron. Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că singurul lucru pe care îl putem face este să amânăm apariția ei în România.

„În final, tulpina va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească, am văzut asta când a început pandemia în China.

Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii și cumpărarea de timp până aflăm dacă răspunde la vaccin, nu răspunde la vaccin, dacă e mai ușoară, dacă impactul ei pe sănătate e mai grav. Deci, astea toate sunt acum lucruri care se analizează de către specialiști, pentru a veni cu concluziile lor în următoarele săptămâni”, a declarat Raed Arafat.

De asemenea, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că nu se pune în discuţie, în Uniunea

Europeană, închiderea graniţelor.

„ Noi, la acest moment, aplicăm regulile pe care se aplică la nivel european. La acest moment nu se discută în Europa de închidere de granițe, dar se discută de limitare de acces pentru cetățenii din țările respective și persoanele care se repatriază să intre printr-un mecanism mai strict de carantinare”, a precizat şeful DSU.

În acest context, Raed Arafat a declarat că vaccinul împotriva COVID-19 este în continuare singura soluţia pentru a opri următoarele valuri de îmbolnăviri și pentru a reveni la o viață normală

„Vaccinurile sunt funcționale pe toate tulpinile care au fost până acum. Acum avem o tulpină care nu știm încă care este impactul ei. Deci n-ai cum să vii să spui păi pentru că a apărut tulpina atsa eu nu mă mai vaccinez. Va dura mult timp ca să ajungă această tulpină predominantă.

Și atunci vaccinul în continuare protejează și este soluția pentru a opri următoarele valuri.

Să vedem cum ajunge tulpina asta, dacă va deveni predominantă… Poate între timp se vor găsi solușii tot prin modificarea vaccinurilor”, a mai spus Raed Arafat.

Tulpina Omicron a fost identificată deja în mai multe țări ale lumii, iar Israelul este prima țară care și-a închis granițele, încercând să stopeze răspândirea ei.