23.6 C
București
vineri, 7 mai 2021

Raed Arafat: „Nu vă faceți planuri de vacanță. Nici vorbă de mall-uri deschise”

Raed Arafat a fost invitatul lui Claudiu Pândaru la DIGI24, unde a vorbit despre ridicarea restricțiilor din 15 mai. Șeful IGSU a încercat să clarifice măsurile care vor fi luate după ce expiră starea de urgență. Potrivit lui Raed Arafat mall-urile nu vor putea fi deschise după ridicarea restricțiilor. Iar de vacanță? Nici vorbă!

Raed Arafat a declarat că nu ar fi cazul, anul acesta, ca românii să-și facă planuri de vacanță. Chiar dacă unele țări deschid granițele și micșorează restricțiile, nu înseamnă că este și în siguranță să ai o vacanță în altă țară.

Fără vacanțe peste graniță
Un precedesor al domnului Raed Arafat, care a fost în emisiunea lui Pândaru, a spus că cel mai bine românii să-și facă planuri pentru a vizita mai mult țara, decât străinătatea.

„Ne schimbăm comportamentul prea devreme și dacă renunțăm prea devreme la măsurile de distanțare socială… Chiar dacă s-a anunțat că vor fi unele măsuri după 15 mai, președintele a spus că nu se va renunța total, noi vedem că unii au înțeles că relaxarea a început deja și nu respectă.

Atenție, mai avem vreo trei săptămâni. Aici vedem pericolul. O schimbare a situației poate schimba și măsurile”, a spus secretarul de stat.

Nici vorbă ca mall-urile să fie deschise
Raed Arafat a spus că mall-urile sau centrele comerciale mari nu vor fi deschise pentru a evita aglomerația și îmbulzeala.

„Aceste măsuri vor fi spuse. Vor fi luate treptat. Sunt măsuri compensatorii care vor exista. Se va purta mască în anumite zone. Toate aceste aspecte vor fi anunțate din timp.

Relaxarea după 15 mai nu înseamnă că a trecut riscul sau pericolul. Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile. Când încep măsurile de relaxare, respectarea unor noi reguli trebuie să fie și mai strictă de către populație”, a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat a fost însă foarte clar și a recomandat românilor să aștepte data de 15 mai pentru că abia atunci se vor ști măsurile exacte ce trebuie să fie luate.

De asemenea a ținut să precizeze că totul se va relua gradual.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate