25.3 C
București
marți, 3 august 2021

Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță au plecat cu avionul la Arad să întâmpine vaccinul anti-COVID-19

Raed Arafat, șeful DSU, și medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului în România, au plecat cu avionul la Arad pentru a întâmpina camionul în care se află primele doze de vaccin.

UPDATE: Dr. Valeriu Gheorghiţă a anunţat că este nevoie de o imunizare a cel puţin 60 la sută din populaţie, pentru ca vaccinul să aibă succes.

UPDATE: Următoarele vaccinuri vor ajunge în România pe 28 decembrie 2020, a anunţat Valeriu Gheorghiţă. Acesta a spus şi că săptămânal vor veni aproximativ 150.000 de doze de vaccin în România.

UPDATE: Raed Arafat a făcut apel la sceptici să se vaccineze, arătând că acelaşi vaccin este folosit în toate ţările membre UE.

UPDATE: Medicul Valeriu Gheorghiţă a anunţat că s-a stabilit cine va fi prima persoană vaccinată anti COVID-19, dar că numele acesteia va fi public abia duminică.

UPDATE: „E un moment istoric. Lumea a găsit o soluţie, începem să o aplicăm. UE a reuşit să nu dezamăgească cetăţenii. A fost un efort imens. Este o speranţă, este lumina de la capătul tunelului. Dar atenţie, nu înseamnă că s-a rezolvat şi că uităm de măsurile obligatorii“, a spus Raed Arafat.

UPDATE: Este o onoare pentru mine, astăzi, să mă aflu aici în calitate de coordonator al campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Este ziua în care primim prima tranşă de vaccinuri, este o tranşă simbolică de 10.000 de doze, care va ajunge în cursul dimineţii de 27 decembrie în Institutul Cantacuzino. Ulterior, este alocată personalului medico sanitar din primele 10 unităţi medicale din linia 1.

Suntem obligaţi şi motivaţi să asigurăm o demarare a campaniei de vaccinare în condiţii cât se poate de sigure, împreună cu grupul de experţi pe care îl coordonez. Toate activităţile sunt perfect sincronizate cu ce se întâmplă în restul UE.

Printr-un efort internaţional, printr-o colaborare între statele lumii, suntem martorii unui progres medical prin care un vaccin a dovedit că îndeplineşte toate standardele de siguranţă, de calitate şi de eficacitate şi că putem declara începerea campaniei de vaccinare.

Mai fac o precizare. Încă ne aflăm în pandemie, încă sunt mii de persoane confirmate zilnic, avem un număr mare în secţiile de ATI. Este extrem de important să respectăm măsurile de prevenţie. Pentru noi, pentru binele nostru, pentru binele comunităţii şi pentru a asigura protecţia fiecărui cetăţean“, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Știrea inițială
„Pregătiri pentru debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în România: Raed Arafat, Secretar de Stat în MAI, Valeriu Gheorghiță, Președintele CNCAV și Constantin Spînu, șeful Direcţiei informare şi relaţii publice – MAPN, au plecat în această seară înspre Arad. Mâine, 25 decembrie, primele 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 vor intra în România, prin Vama Nădlac 2. Ora aproximativă de intrare în țară a primelor doze de vaccinuri este 12.00. #rovaccinare #VaccinareCOVID #VaccinareCOVID19 #VaccinareRomania #VaccinRomania”, este mesajul transmis pe pagina de Facebook a campaniei de vaccinare.

Primele doze de vaccin împotriva COVID-19 ajung în țară pe la Vama Nădlac 2, vineri, în ziua de Crăciun, în jurul orei 12.00, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Este momentul când marcăm începutul Zilelor Europene ale Vaccinării în România.

Acțiunile care marchează Zilele europene ale vaccinării în România se desfășoară în perioada 25-27 decembrie. Ele vor fi organizate în București și în toate regiunile țării, printr-o serie de activități menite să marcheze debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Acțiunile vor începe vineri, 25 decembrie, odată cu intrarea în țară, prin Vama Nădlac 2 (județul Arad) a primelor 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19. Ora aproximativă de intrare în țară a primelor doze de vaccinuri este 12.00.

Dr. Florin Roșu este primul ieșean care va face vaccinul anti-COVID-19
Luni, 28 decembrie, vor fi imunizate împotriva noului tip de virus cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Medicul Florin Roșu, managerul unității sanitare aflate în prima linie, va fi primul ieșean vaccinat.

Pe data de 24 decembrie 2020, reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași au transmis catagrafierea cadrelor medicale care doresc să se imunizeze împotriva noului coronavirus. Pe listele transmise la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași s-au înscris 260 de cadre medicale din totalul de 280. Astfel, începând de luni, 28 decembrie 2020, la ora 9:00, va începe imunizarea.

Primul ieșean care va fi vaccinat este dr. Florin Roșu, managerul unității medicale. Înainte de ultima zi din acest an, prima etapă din campanie de vaccinare în rândul personalului medico-sanitar din Spitalul de Boli Infecțioase din Iași se va finaliza. În județ sunt pregătite 34 de centre de vaccinare anti-COVID-19 care vor deservi mii de ieșeni. Un număr de 16 centre se află în municipiu, patru în Pașcani, unul în Târgul Frumos, unul în Hârlău și două în comune din județul Iași. În cazul persoanelor care nu se pot deplasa se asigură și echipe de vaccinare mobile.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate