Raport privind activitatea desfasurata de Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi in anul 2018 – FOTO, VIDEO

Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi face parte din raza teritorial–jurisdictionala a Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, respectiv a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi, fiind cea mai mare unitate locala de parchet.  Sediul unitatii se afla in municipiul Iasi, str. Vasile Conta, nr. 28. Competenta teritoriala a Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi se intinde asupra a 44 unitati teritorial administrative, reprezentand 46,76% din suprafata judetului Iasi si 24,23% din raza totala de competenta teritoriala a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi.  Din punct de vedere a populatiei, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi instrumenteaza cauzele penale provenind de la o populatie de peste 615.000 locuitori (mun. Iasi si unitatile teritorial administrative alaturate aferente), ceea ce reprezinta aproape 70% din populatia jud. Iasi si aproximativ 45% din populatia aflata in raza totala de competenta teritoriala a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi.  

Conform statisticilor orasul Iasi este a doua mare aglomeratie urbana din Romania dupa Bucuresti, PJ Iasi fiind unitatea locala de parchet cu numarul cel mai mare de persoane din jurisdictie din tara. P archetul de pe langa Judecatoria Iasi exercita supravegherea activitatii de cercetare penala desfasurata de organele politiei judiciare din cadrul:

 • Sectiei Regionale Politie Transporturi;
 • Directiei Politiei de Frontiera – regiunea Moldova;
 • Inspectoratului Judetean de Politie de Frontiera;
 • Serviciului de Investigatii Criminale;
 • Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice
 • Serviciului de Paza si Ordine Publica;
 • Compartimentului Inspectie Interna;
 • Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Iasi;
 • Biroului pentru Centrul Universitar;
 • a 5 Sectii de Politie Rurala, in cadrul carora functioneaza 42 posturi de politie comunala; 
 • a 6 Sectii de Politie Urbana.

DATE STATISTICE PRIVIND ACTIVITATEA PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA IASI IN ANUL 2018

Volumul de activitate la nivelul Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, pe structurile specializate din cadrul acestuia
Activitatea de urmarirea penala proprie si supravegherea cercetarilor   In anul 2018, Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi a avut spre solutionare 58.494 de cauze, din care 460 cauze la urmarirea penala proprie si 58.034 cauze pe sectorul de supraveghere a cercetarilor. 

In urmarire penala proprie au fost inregistrate 460 de cauze, din care au fost solutionate 224 de cauze, respectiv 169 fiind solutionate pe fond, iar altele 55 fiind reunite, declinate sau inaintate spre preluare la unitatile superioare de parchet. In activitatea de supraveghere au fost inregistrate 58.034 de cauze, din care procurorii au solutionat 15.862 de dosare, dintre acestea 13.782 fiind solutionate pe fond, iar altele 2.080 fiind reunite, declinate sau preluate.

In ceea ce priveste solutiile de trimitere in judecata:

In total au fost emise 823 rechizitorii (fata de 706 in anul 2017) si 5 acorduri de recunoastere a vinovatiei (fata de 3 in anul 2017), fiind trimisi in judecata 1.045 inculpati, din care: 1.039 de inculpati prin rechizitoriu si 6 inculpati prin acord de recunoastere a vinovatiei.

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !