Razvan Cuc, anunt important despre UBER: Guvernul isi doreste sa legifereze acest domeniu important

Proiectul de Ordonanta de Urgenta privind reglementarea platformelor de ridesharing va intra joi in prima lectura in sedinta de Guvern, urmand ca, dupa ce primeste avizul din partea Consiliului Economic si Social (CES) sa fie adoptat, a anuntat, miercuri, ministrul Transporturilor, conform Mediafax.

„Am gandit aceasta reglementare prin Ordonanta de Urgenta si nu prin proiect de lege avand in vedere cerintele romanilor care folosesc aceasta platforma. In cadrul sedintei de Guvern de maine (joi -n.r.) proiectul ordonantei de urgenta va intra in prima lectura si dupa obtinerea avizului CES (Consiliul Economic si Social -n.r.) de marti, va intra pentru a fi adoptat”, a declarat Razvan Cuc, intr-o conferinta de presa la Ministerul Transporturilor.

In sfarsit se aproba functionarea ride-sharing! UBER va reveni in forta pe piata

Ministrul Transporturilor a mai spus ca Parlamentul nu poate sa legifereze un proiect la fel de rapid precum Guvernul, mai ales ca in curand vine vacanta parlamentara.

„Am constatat ca unii doresc sa confiste legiferarea unui domeniu nou in tara, anume cel al transportului alternativ. Cei de la USR au declarat initial sa lasam Parlamentul sa legifereze. Acest proiect este de urgenta si trebuie adoptat de indata. Am avut in Parlament 6 luni pe masa legile respective si nu s-a facut absolut nimic”, a mai explicat Razvan Cuc.

Ministrul a precizat pasii prin care acest proiect a fost construit si a insistat pe transparenta procedurii: „S-au format puncte de lucru cu toti factorii implicati: Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltarii, Ministerul Comunicatiilor, Ministerul Finantelor si Primaria Capitalei. S-au cerut puncte de vedere de la Consiliul Concurentei. (…) Am convocat si o dezbatere publica pe acest proiect.”

„Guvernul isi doreste sa legifereze acest domeniu important. (…) Actul normativ a parcurs circuitul interministerial de avizare. A primit aviz de la Ministerul Comunicatiilor, Ministerul de Interne, Ministerul Dezvoltarii, Ministerul Muncii, Ministerul Finantelor, Ministerul Economiei, Ministerul Afacerilor Externe si, astazi (miercuri -n.r.) de la Ministerul Justitiei si a fost

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !