Reacția acidă a lui David Popovici după ce televiziunile din România au ignorat Mondialul de natație

David Popovici, debutant la Mondialele de Natație de seniori, a adus primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001).

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100.

Popovici a stabilit un nou record mondial de juniori, după îl îmbunătățise și duminică, în semifinale (1 min 44 sec 40/100). Tânărul sportiv legitimat la CS Dinamo a reuşit cel mai bun timp şi în serii, duminică dimineaţa, 1 min 45 sec 18/100.

Din păcate, românii n-au putut urmări cursa de aur a lui David Popovici, televiziunile din România ignorând Mondialul de la Budapesta.

Ca un răspuns la această lipsă de interes, David Popovici a avut o postare acidă pe Instagram. ”Revoluția nu va fi televizată”, a scris acesta.

Ulterior, David Popovici a anunțat ora la care se va disputa, astăzi, semifinala probei de 100 m liber și modul în care o pot urmări în direct.

”Ne vedem diseară în semifinalele probei de 100m liber, de la ora 19:26.
📺 https://aquatics.eurovisionsports.tv/main”.

Și o veste foarte bună!
În urma nemulțumirilor apărute în spațiul public cu privire la nedifuzarea în România a Mondialului de natație la care David Popovici a cucerit luni medalia de aur la 200 de metri liber, Televiziunea Română a anunțat că semifinalele și finala din proba de 100 de metri liber, în care Popovici poate lua o a doua medalie de aur la mondiale de la Budapesta, vor fi transmise de TVR 1, marți și miercuri.