Reactia sefului DRDP Iasi legat de „SPARGEREA” Regionalei in doua

Directorul Directiei Regionale de Drumuri di Poduri, Mugurel Laicu, a reactionat pe pagina sa de Facebook dupa ce s-a anuntat ruperea in doua a Directiei. Astfel, dintrec ele opt judete ale Moldovei, la Regionala mai raman Bacau, Neamt, Suceava, Botosani, Vrancea si Iasi.

„Din respect pentru salariatii DRDP Iasi, ma vad nevoit sa fac o serie de precizari cu privire la informatiile si speculatiile aparute in presa locala si regionala, legate de reorganizarea institutionala a DRDP Iasi, decisa la varful CNAIR.
In primul rand, nu vorbim despre o decizie cu aplicare imediata, ci despre o strategie de lucru pe termen lung adoptata la nivelul Consiliului de Administrare al CNAIR, for din care sefii DRDP din tara nu fac parte. 
Prin urmare, cei abilitati sa ofere declaratii si raspunsuri cu privire la ratiunile care au stat la baza acestei decizii se regasesc exclusiv la varful acestei structuri a CNAIR, mai ales ca posibila reorganizare vizeaza trei regionale DRDP, nu doar Iasul.

Ca director regional al DRDP Iasi, ii asigur in continuare de sprijinul si de respectul meu pe toti salariatii din subordine, un colectiv campion pe ramura noastra ,care nu trebuie sa isi faca griji cu privire la siguranta locurilor de munca si a drepturilor castigate cu truda. 
Ei sunt in continuare salariati ai CNAIR, institutie care, in ciuda tuturor speculatiilor si declaratiilor, a apreciat realizarile, eforturile si capacitatea umana de care Iasul a dat dovada in ultimii ani.
Pentru aducere aminte, precizez doar ca DRDP Iasi este la acest moment cea mai mare regionala din tara, cu peste 1000 de salariati si peste 3300 km de drumuri nationale in administrare. 
O institutie cu traditie pentru zona Moldovei, care in acest an implineste 100 de ani de la infiintarea, prin decret regal, ca structura de administrare a infrastructurii rutiere.

Lovitura de teatru! DRDP Iasi a fost reorganizata! Deputatul Petru Movila ia atitudine: “Viorica Dancila si Razvan Cuc, luati mana de pe Iasi!” – VIDEO

Din aceasta postura, in ultimii ani, DRDP Iasi a fost prima dintre regionalele din tara la toti indicatorii de performanta, atat in ceea ce priveste executia bugetara, derularea contractelor si parcurgerea procedurilor necesare demararii obiectivelor de infrastructura rutiera (vezi, spre exemplu, deblocarea unor contracte de investitii si demararea in forta a lucrarilor la variantele ocolitoare ale principalelor centre urbane din aria de administrare dar si intretinerea DN ).
Ma simt mahnit, asadar, sa vad declaratii care dau de inteles ca DRDP Iasi a fost reorganizata pentru lipsa de eficienta sau ca ar fi fost lasata „fara obiectul muncii”. 

Pentru toti autorii acestora, reamintesc doar avizele elaborate in regim de urgenta pentru Axa rutiera interjudeteana Iasi-Suceava ori pentru Spitalul Regional de Urgenta, unde am prezentat in timp record propriile studii si solutii pentru realizarea bretelelor de legatura cu acest obiectiv. 
Aceste avize sunt emise de Consiliul Tehnico-Economic (CTE) de la nivelul DRDP, for alcatuit din specialisti cu experienta si din cadre didactice universitare cu expertiza recunoscuta in domeniu,care analizeaza toate documentatiile in concordanta cu legislatia afkata in vigoare. 

 » Sursa: bzi.ro