Recalcularea pensiilor: Ministrul Muncii trimite scrisori cu explicații pensionarilor

Pensionarii vor primi scrisori în care li se va explică modul de recalculare a pensiilor, pentru grupele I și a ÎI a de muncă, și prin care vor fi informați dacă beneficiază sau nu de recalculare.

Ministrul Muncii, Marius Budai, a anunțat că a decis, în urmă unei discuții cu Liviu Dragnea și Viorica Dancila, să trimită prin Poștă scrisori la circa 100.000 de pensionari, pentru a elimina dubiile cu privire la cei care beneficiază și care nu de recalcularea pensiilor celor care au lucrat în grupele I și a ÎI-a de muncă, potrivit ziare.com

Ministrul Muncii anunță că până la Paște majorează 30 de mii de pensii. Exemple cu mineri și acrobați de circ

„Acum se achita primele 30.000 de decizii din cele 33.000 recalculate, se achita diferențele începând cu dată de 1 octombrie 2018, la zi, urmând că activitatea de recalculare a Legii 221 să fie continuată în așa fel că până la 30 septembrie 2019 să închidem această recalculare.

De la 1 septembrie 2019 toate pensiile din România vor fi recalculate cu valoarea punctului de pensie majorată cu 15%, cu valoarea de la 1.100 la 1.265 de lei”, a anunțat Budăi, sâmbătă seară, la România TV.

Pentru cine se aplică recalcularea pensiilor? „Acele categorii de pensionari care au lucrat în grupele I și a ÎI-a de muncă și care la momentul ieșirii la pensie nu au primit punctaj aferent conform grupelor de muncă nu intră la această recalculare, a mai spus ministrul. Dacă au punctaj zero, dar au stagiu în grupa de muncă, înseamnă că se încadrează. Dacă nu, nu se încadrează”, a explicat Marius Budai.
Pensionarii vizați vor primi scrisoarea cu explicații „în cel mult o luna”, că „să știe fiecare cine va primi decizia până la 1 septembrie și să ieșim odată din acest amalgam al discuțiilor”, a mai spus ministrul Muncii, argumentând că „puțini oameni au capacitatea de a decripta actul normativ”.

Sursa: psnews.ro