O refugiată ucraineană cazată în Sighetu Marmaţiei acuză că a fost violată de un voluntar italian

O refugiată ucraineană în vârstă de 34 de ani a reclamat la Poliţie faptul că în noaptea de marți spre miercuri a fost agresată sexual de un bărbat, la o organizație de voluntariat din Italia care i-a asigurat cazarea în Sighetu Marmației, potrivit site-ului local vasiledale.ro.

Potrivit presei locale, femeia s-a refugiat din Liov împreună cu fetița ei de circa un an la Sighetu Marmaţiei, unde au fost preluate de ASSOC Maramureş. Ulterior, au fost repartizate unei fundaţii italiene care le-a asigurat cazarea.

Potrivit sursei citate, femeia susține că în noaptea de marți spre miercuri un cetățean italian a intrat peste ea în cameră și a violat-o. Femeia s-a prezentat miercuri dimineață la sediul Poliţiei Sighet și a făcut plângere.

Polițiștii au confirmat că au fost sesizați prin plângere ”despre faptul că o femeie în vârstă de 34 de ani ar fi fost agresată sexual în cursul nopții trecute de un bărbat în vârstă de 54 de ani”.

”Femeia este cetățean ucrainean și era cazată la o asociație din municipiu. Polițiștii au demarat o anchetă pentru a stabili starea de fapt iar victima a fost prezentată la Spitalul Municipal pentru a fi examinată de medicii specialiști.

Polițiștii continuă cercetările iar la finalizarea lor vor fi dispuse măsurile legale”, a informat Poliția Sighetu Marmației.