O familie de refugiați ucraineni a scăpat de război, dar a dat de hoţii din România

Milioane de ucraineni și-au părăsit casele și au plecat din calea războiului lăsând totul în urma lor. Și au luat cu ei doar ce au putut încărca într-o maşină și foarte mulţi au şi bani și bunuri de valoare la ei, așa că au intrat rapid în vizorul hoţilor din România…

De la începutul războiului, au existat numeroase cazuri în care ucrainenii s-au plâns că au fost lăsați fără bunuri.

Cel mai recent caz este cel al unei familii care a părăsit Ucraina şi a decis să rămână, cel puţin o perioadă, în România.

Oamenii aveau la ei 60.000 de euro, bani cu care sperau să se descurce oriunde în lume, până la încheierea războiului, dar şi alte obiecte de valoare.

Au făcut greşeala să lase maşina nesupravegheată în plin centrul Timişoarei. Hoţii au spart maşina ucrainenilor şi au plecat cu mai multe genţi.

”Ucrainenii s-au gândit să nu ţină toţi banii într-un singur loc, aşa că jumătate din sumă a fost pusă în geanta copilului. Cel mic avea tot timpul geanta cu el.

Doar că în acea zi, să nu mai care bagajul cu el, a zis să lase şi el geanta în maşină. Au avut ghinion. Li s-au furat toţi banii. Este ciudat că hoţii sunt încă liberi, de vreme ce tot centrul e împânzit de camere de supraveghere”, a declarat o sursă din Timișoara pentru cotidianul Adevărul.

Familia de ucraineni a mers la poliţie şi a depus o plângere.

”La data de 21 martie a.c., la nivelul Secţiei 1 Urbană Timişoara a fost depusă o sesizare, cu privire la faptul că unei familii de ucraineni i-ar fi fost sustrasă o sumă de bani şi mai multe bunuri, din autoturismul parcat pe strada Sfântul Ioan din municipiul Timişoara, de către persoane necunoscute.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat „, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor şi luării măsurilor legale care se impun”,  comunicp IPJ Timiş.